• Program


  Midsummer Night – Közép-Európa Táncszínház

  Midsummer Night – Közép-Európa Táncszínház

  Shakespeare: A Szentivánéji álom ihletésében
  - beavató foglalkozással -

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: május 18. csütörtök, 19:00

  Egy őrült álom, mely a szerelemmel játszik, vagy a szerelem őrült álmát éljük át? Vajon lehetséges, hogy egy őrült álom valósággá váljon?

  „Shakespeare emblematikus műve olyan alapvető emberi érzelmeinkkel való szembenézésre kényszerít minket, amelyeket szeméremből, vagy szégyenből inkább elhallgatnánk. Mindezt az író hihetetlen szeretettel és játékossággal teszi, szinte belekényszerülünk szerelmi vágyaink, birtoklási és megfelelési kényszereink, félelmeink és hatalmi játszmáink felvállalásába. A Midsummer Nighttal egy olyan táncelőadás megvalósítására törekszünk, amely mind a nézőket, mind a fiatal táncművészeket bevonzza, vagy beletaszítja ebbe a sötét, szentivánéji éjszakába, ahol – mint egy álomban – bármi megtörténhet, sőt meg is történik. A nappali fényben elnyomott, elegáns pózokba bújtatott érzelmeink és vágyaink Szent Iván éjjelén sötét, de vonzó torzókban mutatkoznak meg, és nem menekülhetünk előlük. A hajnal azonban közeleg, és ébredéskor mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy nappali vagy éjszakai tükörképe igazabb vagy vonzóbb” – Gergye Krisztán az előadásról

  PUCK
  „Ha mi árnyak nem tetszettünk,
  Gondoljátok, s mentve tettünk:
  Hogy az álom meglepett,
  S tükrözé e képeket.
  E csekély, meddő mesét,
  Mely csak álom, semmiség,
  Nézze most el úri kegy,
  Másszor aztán jobban megy.”
  (Szentivánéji álom – Arany János fordítása)

  A Midsummer Nightot az alkotók kortól és nemtől függetlenül ajánlják a kortárs tánc kedvelőinek, további céljuk, hogy a 14-20 év közötti korosztállyal is megkedveltessék ezt a műfajt. Emiatt az alkotók az előadáshoz beavató foglalkozással is készülnek, amivel a célkorosztály számára kívánnak a színház, különösképpen a táncszínházzal való kapcsolatán és megítélésén javítani.

  Táncosok:
  Barna Krisztián
  Dabóczi Dávid
  Gyevnár Réka
  Horváth Léna
  Kindl Gábor
  Kisbakonyi Edmond
  Mohai Cintia
  Sinka Lídia

  Rendező-koreográfus: Gergye Krisztián
  Társkoreográfus: Mádi László
  Zenei szereksztő: Philipp György
  Jelmez: Béres Móni
  Fény: Selmeczi Mercédesz

  Közép-Európa Táncszínház
  Progresszív. Stílusos. Kortárs. A KET Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulata. Egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárs tánc változatos nyelvét választották. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.

  Gergye Krisztián
  Gergye Krisztián a kortárs táncélet egyik legmarkánsabb képviselője. Rendező, koreográfus, táncos és színész. Színpadi karrierjét tradicionális jávai táncosként kezdte, majd a hagyományt kortárs szemléletmóddal ötvözve egyedi, jellegzetes tánc- és testnyelvet alakított ki. 2001 óta készít önálló koreográfiákat, eleinte projekt-jelleggel, később állandó alkotótársakkal, majd saját társulata tagjaival. A tánc, a prózai színház és a képzőművészetek határmezsgyéin kísérletezik; ezt tükrözi saját társulata mottója is: „Nem csak tánc”.

  Ajánlatunk


  Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

  „Világi dalok szólóénekesekre és kórusokra, hangszerkísérettel és mágikus képekkel” – így álmodta meg Carl Orff szcenikus kantátáját, a zenetörténet egyik legismertebb és legnépszerűbb művét.

  A legsikeresebb magyar rockopera. A nyár leglátványosabb produkciója.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016