• Program


  Mikor megyek Galícia felé - koncertfilm bemutató

  Mikor megyek Galícia felé - koncertfilm bemutató

  magyar koncertfilm, 122 perc, 2020

  Rendező: Honvéd Férfikar és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

  A filmben közreműködnek: Miksch Adrienn, Kersák Edina, Bolya Papp Nikoletta, Tóth-Kiss Borbála, Stefanik Márta és Busa Gabriella énekművészek, valamint Kiss Emma és Oberfrank Pál színművészek.

   

  Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával koncertfilm készült az I. világháború 100. éves évfordulójára írt zeneművekből:

  Gyöngyösi Levente: Katonasirató
  Selmeczi György: Te Deum 1914
  Csemiczky Miklós: De Profundis
  Vajda János: Memento 1914
  Orbán György: Versus Psalmi

  A zeneműveket a Honvéd Férfikar és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara adja elő, Strausz Kálmán vezényletével.

  A filmben a korszakot megjelenítendő elhangzanak a Doberdón és Przemysl erődjeiben felvett korabeli irodalmi alkotások, valamint láthatók a harctereken készült híradó felvételek is. A zenei felvételek a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában készültek.

  A film célja egyrészt az, hogy felidézze a Nagy Háború magyar vonatkozású eseményeit a filmhíradók, fotók, festmények, irodalmi alkotások bemutatásával és emléket állítson a harcoló magyar katonáknak, valamint annak az utolsó katartikus eseménynek, amelyben még népdalok születtek. Másrészt ezen a zenei anyagokat tovább gondolva és felhasználva megmutatni a kortárs kompozíciók segítségével azt, hogy ennek a világégésnek milyen hatása van a mai magyar kultúrára. Meg akarjuk mutatni, hogy a Nagy Háború emléke még él a ma kultúrájában, alkotó zeneművészetében.

  Jegyár: 1500 Ft

  Ajánló


  Három házaspár. Két hely. Két idő. Eközött kell ugrálni, különben baj lesz. Frank…

  A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik darabunk.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016