• Program


  „Mikulásváró Kolompos mulatság…”

  „Mikulásváró Kolompos mulatság…”

  A Kolompos együttes a Mikulásváró mulatság című interaktív műsorukban a házról-házra járó Kotyolók történetét, a Luca-boszorkás játékot és a faluszéli erdő felől érkező csilingelő, suhanó, dobbanó száncsengős játékot mutatják meg a közönségüknek.
   több

  Kolompos Együttes: Mikulásváró Kolompos mulatság

  A Kolompos egyike a legnépszerűbb magyarországi népzenei együtteseknek.

  Már több mint harminc éve muzsikálnak gyerekeknek, felnőtteknek. Műsoraikon a közönség közvetlenül ismerkedhet meg a népi hangszerekkel, magyar vidékek muzsikáival, érdekes játékokkal, falubéli szokásokkal, táncokkal. Mindezeket sok vidámsággal - egy nagy közös játék keretén belül adják elő, ahol a gyerekekkel együtt szerepelnek, énekelnek, muzsikálnak.

  A december a hideg évszak beköszöntét jelenti, az emberek mégis meleg szívvel gondolnak rá, hiszen közeleg a Karácsony, a szeretet, a Fény ünnepe. Ez az időszak a népéletben tele van babonás és vallási rítusokkal: Miklós napi alakoskodás, Luca széke készítés, boszorkány meglesés, a kis Jézus megszületését köszöntő Betlehemezés. A Kolompos együttes a Mikulásváró mulatság című interaktív műsorukban a házról-házra járó Kotyolók történetét, a Luca-boszorkás játékot és a faluszéli erdő felől érkező csilingelő, suhanó, dobbanó száncsengős játékot mutatják meg a közönségüknek.

  Ajánló


  Édes Charity egy rossz útra tévedt, mégis örökké optimista, igaz szerelemre áhítozó lány.…

  Sir Tom Jones visszatér Veszprémbe, hogy megismételje 2017-es hatalmas sikerű koncertjét. A 80…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016