• Program


  Minari - A családom története

  Minari - A családom története

  A rendező, forgatókönyvíró és operatőr-rendező, Lee Isaac Chung dél-koreai bevándorlók gyermekeként saját élettörténetéből merítve készítette el a Minari – A családom története című filmet. A film világpremierje a 2020-as Sundance Fesztiválon volt, s a rangos mozgóképes seregszemlén az alkotás elnyerte a zsűri nagydíját és a közönségdíjat.

  Aktuális előadások  Minari - A családom története
  amerikai filmdráma, 115 perc, 2020
  angol nyelven magyar felirattal

  Rendező: Lee Isaac Chung

  Szereplők: Steven Yeun, Yeri Han, Alan S. Kim, Noel Cho, Yuh-Jung Youn,
  Darryl Cox, Esther Moon, Ben Hall, Eric Starkey, Will Patton, Jacob M Wade

  A nyolcvanas években egy dél-koreai család Kaliforniából egy arkansasi farmra költözik, hogy új otthont alapítson. Jacob, a családfő bízik a saját családi gazdaság mielőbbi beindításában. Felesége, Monica jóval szkeptikusabb, s miközben egy csirkefarmon dolgozik, aggódik a nehézségek és kisfia, David egészsége miatt. A napi munka mellett a szülők nem tudnak vigyázni a gyerekekre, ezért segítségül hívják Monica édesanyját Dél-Koreából. A messziről érkező és bölcsességet hozó nagymamával sem boldogulnak könnyen a gyerekek, ám életigenlő, vidám természete mégis változást hoz el a család életében.

  A Minari – A családom története az elmúlt év egyik legkedveltebb, legtöbbet díjazott alkotása, kétszáznál is több díjra jelölték, s több mint száz elismerést kapott. A 78. Golden Globe-díjátadón a legjobb idegen nyelvű film díját kapta meg, és e kategóriában jelölték BAFTA-díjra is. A Minari – A családom történetét hat Oscar-díjra (legjobb film, rendező, eredeti forgatókönyv, színész, női mellékszereplő, zene) jelölték, s a legfontosabb kategóriák közül négyben is érintett volt. Végül a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját meg is kapta az alkotás, a népszerű dél-koreai színésznő, Yuh-Jung Youn révén.

  Díjak: Oscar-díj 2021 - Legjobb mellékszereplő díja - Yuh-Jung Youn
  Sundance Fesztivál 2020 - A zsűri nagydíja
  78. Golden Globe - Legjobb idegen nyelvű film
  BAFTA-DÍJ 2021 - Legjobb mellékszereplő díja - Yuh-Jung Youn

  Bemutató dátuma: 2021.07.15.
  Forgalmazó: Vertigo Média

  Ajánló


  Welcome to Sodom osztrák dokumentumfilm, 96 perc, 2018 eredeti (részben angol) nyelven, magyar…

  magyar-német-olasz romantikus filmdráma, 169 perc, 2022 magyar nyelven

  magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2021 magyar nyelven  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016