• Program


    MISKA - múltidéző borosedények (tárlatvezetéses kiállítás)
    4

    MISKA - múltidéző borosedények (tárlatvezetéses kiállítás)

    A Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum legújabb kamarakiállítása a múzeum Miska kancsóiból és emberalakos kerámiáiból mutat be válogatást, különleges helyszínen. A Budai Vigadó pinceszintjén található Lajos-terem egykor borlerakatként működött, és megcsodálható benne az eredeti középkori városfal is, nem mindennapi élményt nyújtva a látogatóknak.  több

    Aktuális előadások



    A Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum legújabb kamarakiállítása a múzeum Miska kancsóiból és emberalakos kerámiáiból mutat be válogatást, különleges helyszínen. A Budai Vigadó pinceszintjén található Lajos-terem egykor borlerakatként működött, és megcsodálható benne az eredeti középkori városfal is, nem mindennapi élményt nyújtva a látogatóknak.

    A miskakancsó emberfejű, süveges borosedény, egyike a legnépszerűbb magyar fazekasmunkáknak. Miskakancsót hagyományosan csak az Alföldön készítettek, az első darab 1824-ből, Hódmezővásárhelyről származik. Ezt követően terjedt el más alföldi központokban, így elsősorban Mezőcsáton, Tiszafüreden, valamint Mezőtúron. A miskakancsók gyakori szereplője a kígyó, amely sok borosedény díszítésében megtalálható.
    A Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum legújabb kamarakiállítása a múzeum Miska kancsóiból és emberalakos kerámiáiból mutat be válogatást, különleges helyszínen. A Budai Vigadó pinceszintjén található Lajos-terem egykor borlerakatként működött, és megcsodálható benne az eredeti középkori városfal is, nem mindennapi élményt nyújtva a látogatóknak. A Múzeumok Éjszakáján megnyíló kiállítás előre meghirdetett időpontokban tárlatvezetéssel látogatható. A tárlatvezetés hossza: ~45-50 perc. Egy tárlatvezetés alkalmával maximum 15 főt tudunk fogadni. A kiállítás nem akadálymentes. Kérjük érkezzenek időben, mert a tárlatveztés pontosan kezdődik és a későn érkezők már nem tudnak a csoporthoz csatlakozni!

    A kiállítást díjtalanul látogathatják (csak a tárlatvezetés díja fizetendő - csak a jegypénztáron keresztül váltható ezer forintos áron):
    - a 6 év alatti gyerekek
    - az Európai Gazdasági Térség 70. életévüket betöltött állampolgárai
    - a fogyatékkal élők és kísérőik (jogosultanként egy személy)
    - szakmai ICOM-kártyával rendelkezők
    - a közoktatásban dolgozó pedagógusok az adott tanévre érvényesített pedagógus-igazolvánnyal
    - Pulszky Társaság tagjai - az adott évre érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezők
    - az újságírók (érvényes újságíró-igazolvány felmutatásával)

    A díjtalan kiállítás belépőre jogosultak a tárlatvezetés jegyet csak személyesen a Hagyományok Háza jegypénztárában tudják előzetesen megvásárolni, érvényes igazolványuk bemutatása mellett. Kérjük, érdeklődjenek jegypénztárunk telefonszámán!

     

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Magyarországon először lesz látható Claudia Andujar magyar származású fotóművész munkássága, a São Pauló-i Vermelho Galéria közreműködésével.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016