• Program


  Mulan
  3

  Mulan

  A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.

  Mulan
  amerikai családi kalandfilm, dráma, 120 perc, 2020
  12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

  A Mulan nagyívű kalandfilm egy félelmet nem ismerő fiatal nőről, aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a kínát fenyegető északi betörők ellen. A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.

  A húsz évvel ezelőtt bemutatott animációs változatot egy Oscar-díjra és két Golden Globe-ra jelölték. A legendás hős története Kína egyik legkedveltebb mondája, és ma is része a tananyagnak a kínai iskolákban. Egy egész évet felölelő, világszéles szereplőválogatás után Liu Yifei (A tiltott királyság) kapta meg Hua Mulan szerepét. Partnerei többek között Donnie Yen, Jason Scott Lee, Tzi Ma valamint Gong Li és Jet Li lesznek, a film rendezője Niki Caro (A bálnalovas).

  Rendező: Niki Caro

  Szereplők:
  Tung parancsnok: Donnie Yen
  a Császár: Jet Li
  Mulan: Yifei Liu
  Bori Khan: Jason Scott Lee

  Ajánló


  Hogyan javíthatom meg a lelkem? Ha megjavítom, talán önmagamat is elveszítem? Ez az…

  John Williams: Star wars Előad és vezényel: Hollerung Gábor  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016