• Program


    Nagy kínai újévi hangverseny
    2

    Nagy kínai újévi hangverseny

    2024-ben, a kínai holdújév idején a Wu Promotion „The Grand Chinese New Year Concert” márkaprojektje a Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekarral közösen visszatér Európa meghatározó koncertpódiumaira, hogy tradicionális kínai zenével köszöntse és ünnepelje a 2024-es Sárkány Évét.


     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: február 16. péntek, 19:30

    A kéthetes európai turné részeként a Müpa színpadán is láthatjuk-hallhatjuk a nagyszabású produkciót, amelynek során lehetőségünk nyílik arra is, hogy Kína legősibb hangszerei, a bianzhong és a bianqing hangját hallhassuk, miközben tanúi lehetünk a hagyományos kínai zene és a nyugati zene innovatív fúziójának is.

    A Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekar tizenhét napos európai turnéja Budapestet is érinti, az együttes a kínai zene és kultúra népszerűsítése érdekében a legkiemelkedőbb tradicionális és kortárs műveket gyűjti, hangszereli és adja elő. A 2024-es Sárkány Évét köszöntő koncerten olyan valóban ősi hangszerekkel is megismerkedhetünk, mint a bianzhong, amely egy bronz harangkészletből áll, és alkalmas a dallamjátékra. Ez a több ezer éves instrumentum úgy készül, hogy a harangcsengőket fakeretre akasztják, és fakalapáccsal vagy rúddal különböző hangmagasságokat szólaltatnak meg. A bianqing ehhez hasonlóan szintén ütőhangszer, csak itt a hagyományosabb harangok helyett L alakú, lapos kőharangokból áll a készlet. Mindkét zeneszerszám már az ókorban fontos hangszere volt a kínai rituális és udvari zenének - most sok más mellett ezeket is hallhatjuk a Müpa színpadán

    Műsor:

    Li Huanzhi: Tavaszünnep-nyitány
    Hao Weiya: Óda
    Tradicionális-Zhao Zeming: Rokon lelkek
    Wang Yunfei: Szilvavirágok
    Tradicionális: Napsugár ragyog barátságunkra
    Li Shangqian: Kék és fehér porcelán
    Wang Danhong: A nagy fal
    Tradicionális: Pekingi történet
    Tradicionális: Hua Yin Régi Opera
    Li Shangqian-Zhao Cong: Aranylándzsák és vaslovak
    Tradicionális: Nemzeti stílus

    Rendező: Müpa

    Vezényel: Tang Muhai, Liu Sha

    Közreműködők:

    pi-pá (kínai pengetős hangszer): Zhao Cong
    erhu (kínai hegedű): Tang Feng
    szoprán: Tan Weiwei
    Kínai Nemzeti Tradicionális Zenekar


    Ajánlatunk


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016