• Program


    Népzene a Karmelitában – Pál István Szalonna és Bandája koncertje az aradi vértanúk emléknapján

    Népzene a Karmelitában – Pál István Szalonna és Bandája koncertje az aradi vértanúk emléknapján

    A Nemzeti Hauszmann Program keretében megvalósult felújítás eredményeként a Karmelita épületegyüttes megújult templomterében 2020 őszén programsorozat indul útjára, mellyel a főváros legrégebbi rendezvényhelyszíne születik újjá, és folytatódik az épületben megrendezett komolyzenei hangversenyek nemes hagyománya.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Műsor: Az 1848–49-­es szabadságharc időszakát és vértanúink emlékét őrző népdalok.

    Közreműködik: Pál István Szalonna és Bandája

    Vendégművészek: 

    Pál Eszter népdalénekes, a Magyar Állami Népi Együttes szólistája

    Berecz András énekes, mesemondó, Kossuth-­díjas előadóművész

    Ifj. Zsuráfszky Zoltán táncművész, Junior Prima díjas előadóművész

    Jegyár: 3900 Ft

    A Karmelita koncertek keretein belül október 6­-án az aradi vértanúkról emlékezünk meg, méghozzá Nagy­-Magyarország kifogyhatatlan népdal­ és hangszeres repertoárjának segítségével. „Az 1848–49-­es szabadságharc időszakát és vértanúink emlékét rengeteg népdal őrzi szerte a Kárpát-­medencében – meséli Pál István Szalonna. – Koncertünk tartalmát is ezen népdalok teszik meghitté, és mutatják be a hallgatóságnak a hazaszeretet, bizalom és hűség erejét. Az erdélyi tájegységek muzsikái – Gyimestől a Partiumig, Kárpátaljától Rábaközig – mind harmonikusan kötődnek egymáshoz, és végigvezetnek hagyományos kultúránk értékein. Izgalmas legényes táncok, verbunkok, katonaénekek és rabénekek teszik igazán változatossá koncertünket.” Így lesz tehát történetté a népdal, így szerveződnek dramaturgiai rendbe a népzenei dallamok, hogy saját kulturális gyökereinken, a folklórból sugárzó magyar őserőn keresztül beléphessünk az időtlenségbe, és részesei lehessünk múltunk sebeinek és történelmünk örök értékeinek.

    Ajánlatunk


    Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

    ALESZJA POPOVA ÉS ARHANGLESZKI VLADIMIR TÁNCSTÚDIÓJA ÉVZÁRÓ BALETT GÁLA

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Ajánló


    Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016