• Program


  New Orleans: A zene városa

  New Orleans: A zene városa

  amerikai zenés dokumentumfilm, 104 perc, 2020
  angol nyelven magyar felirattal

   

  Rendező: Michael Murphy
  Forgatókönyv: Michael Murphy
  Szereplők: Terence Blanchard, Branford Marsalis, Wynton Marsalis, Harry Connick, Jr., Mannie Fresh vagy Dr. Michael White

  A jazz, a dixieland, a rhythm’n’blues és a rock’n’roll szülőhazájának portréja a mozikban

  Michael Murphy zenei betétekkel gazdagon átszőtt dokumentumfilmjében New Orleans páratlanul gazdag zeneiségének múltja és jelene tárul fel az Oscar-jelölt és hatszoros Grammy-díjas jazztrombitás-zeneszerző Terence Blanchard narrációjával.

  A jazz témájú filmjeiről ismert díjnyertes rendező, Michael Murphy átfogó módon mutatja be a város zenei evolúciójának korszakait, az improvizatív jazztől kiindulva a rhythm’n’blueson és rock’n’rollon át egészen a funkyig és hip-hopig. A zenészekkel és szakértőkkel folytatott beszélgetések között különleges archív és új felvételeken tűnnek fel különböző stílusok egykori és jelenkori legendás zenészei, köztük Louis Armstrong, a Fats Domino, Allen Toussaint, Dr. John, The Neville Brothers és a The Preservation Hall Jazz Band. A zenei betétek mellett a film gerincét híres New Orleans-i zenészekkel folytatott beszélgetések adják, megszólal a filmben többek között Branford Marsalis, Wynton Marsalis, Harry Connick, Jr., Mannie Fresh és Dr. Michael White. Mellettük olyan rockzenei nagyságok is mesélnek a városhoz kapcsolódó emlékeikről és zenéjükre gyakorolt hatásokról, mint Robert Plant, Keith Richards, Bonnie Raitt és Sting is.

  A koncertfilmjeiről ismert Eagle Rock Entertainment gyártásában készült alkotás több nemzetközi dokumentumfilm fesztiválon is díjat nyert, többek között az Impact Docs Awards és IndieFEST Film Awards különdíját is megkapta. 

  Díjak: 

  Impact Docs Awards 2020
  IndieFEST Film Awards 2020

  Forgalmazó: Pannonia Entertainment

   

  Ajánló


  A kormányrendelet alapján az eseményekre való belépést KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL rendelkező vendégeink számára…

  Nógrád Táncegyüttes előadása esőnap: augusztus 10. (kedd)  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016