• Program


    Növendék Karácsony
    2

    Növendék Karácsony

    Engedjétek hozzánk a gyermekeiteket
    A Magyar Nemzeti Balettintézet növendékeinek és az Operaház Gyermekkarának gálaműsora.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 22. szerda, 15:00

    Növendék karácsony

    Mutasd, miként gondoskodsz a jövő művész- és nézőgenerációiról, és megmondom, milyen operaház vagy! Így is szólhatna tételmondatunk. A Magyar Állami Operaház napi működéséhez immár elengedhetetlen az a két nagy, gyermekekből álló saját művészegyüttes, amely rengeteg előadást szolgál ki. Csak egyetlen példa: A diótörő decemberi 27 előadása bő hat hét alatt sem a „kisbalett”, sem a gyermekkar nélkül nem mehet le. Az Opera Gyermekkara 150 tagot számlál, folyamatos forgásban és változásban él az iskolai feladatok, az operai igény aktuális jellege és a mutálás Bermuda-háromszögében, míg a Magyar Nemzeti Balett mellett működő Balettintézetünk (MNBI) körülbelül 120 tandíjas növendékből áll: ők később eldönthetik, hogy 10 évesen velünk folytatják-e tanulmányaikat, vagy a Magyar Táncművészeti Egyetemre jelentkeznek. Kisdiákjaink az első, Erkel színházi alkalom után idén az Eiffel Műhelyházban adhatnak számot az eddig végzett munkáról, ahová elhívhatják szüleiket, rokonaikat is.

    A Magyar Nemzeti Balettintézet műsora: A világhíres koreográfusok, mint Marius Petipa vagy Leonyid Lavrovszkij munkái mellett a Magyar Nemzeti Balettintézet (MNBI) balettmestereinek saját koreográfiái is láthatók. Zenében a nagy klasszikusoktól kezdte a modernig jutunk el.

    Rendező: Aczél András
    Háziasszony: Bernáth Éva
    A Magyar Nemzeti Balett művészeti vezetője: Radina Dace
    Gyermekkarvezető: Hajzer Nikolett

    Balettmesterek: Csere Éva / Chernakova Olga / Gyarmati Zsófia / Mirzoyan Albert / Mráz Kornélia /
    Kirejko Dmitrij Taraszovics / Kovács Dénes / Kőszegi Katalin / Tamara Pavlova / Radina Dace / Stáry Katalin

    Ajánlatunk


    WOLFGANG AMADEUS MOZART: G-dúr szimfónia, K. 318 JOHANN NEPOMUK HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85 *** JOSEPH HAYDN: 39. (g-moll) szimfónia, Hob. I:39

    Középkori balladák sokszor adtak hangot a nők társadalomban betöltött, mennybe emelt vagy épp porba tiport helyzetéről. Női sorsok elevenednek meg a A mennybe vitt leány című dalesten, ahol egy csokor középkori magyar népballada hangzik el.

    JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

    Ajánló


    Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben…

    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016