• Program


    NYITÓ ELŐADÁS: IRAM koncert a Cimbaliband legnagyobb slágereivel és vendégeivel

    NYITÓ ELŐADÁS: IRAM koncert a Cimbaliband legnagyobb slágereivel és vendégeivel

    2022. június 27. 20.30
    esőnap: 2022. június 29. 20.30
    koncert

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: június 27. hétfő, 20:30

    HANGJEGY MŰVÉSZETI FESZTIVÁL - NYÁRI SZÍNHÁZ
    Helyszín: MATE - Díszudvar, Gödöllő

    Cimbaliband és vendégei -IRAM koncert

     

    A Fonogram-díjas Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbalibandboszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom  rocknroll, mellyel már az egész világot bejárták, Japántól Dubaig, Skandináviától Afrikáig! Cimbaliék mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”

    IRAM koncertjükön, melyen legnagyobb slágereiket hallhatjuk, két nagyszerű zenész közreműködik! A szájharmonika világbajnok Pribojszki Mátyás a blues-os hangzást erősíti, míg a Kossuth-díjas Borbély Mihály a jazz hullámaira kalauzol minket fúvós hangszereivel! Egy biztos, rendhagyó zenei élményben lesz része mindenkinek ezen a különleges Cimbaliband koncerten!

     

    Cimbaliband tagjai:

     

    Unger Balázs - cimbalom, ének

    Varga Kornél- gitár, ének

    Solymosi Máté - hegedű

    Tóth Gergely - nagybőgő

    Babos Lőrinc - dobok, ének

     

    Vendégek:

     

    Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, klarinét

     

    Pribojszki Mátyás - szájharmonika, ének

     

     

    Referenciák/References

     

    EXPO2020 DUBAI - Dubai, 2022 - DMA stage, SEA stage, Hungary Pavillon

    Teatro Filodramatici - Milano, Olaszország 2020

    Forde Festival  - Forde, Norvégia 2019

    Locarno Folk - Locarno, Svájc 2018

    Colors of Europe Festival - Alger, Algéria 2016

    Eurosonic Festival  - Groningen, Hollandia 2013 

    World Music and Dance Festival - Hakodate, Japán 2012, 2016

    Kaustinen Folk Festival - Kaustinen, Finnország 2011

    Europa en Vivo (az első EU Eurotrio elnöklés megnyitója) – Madrid, Spain 2010 

    RASA Centre for World Cultures – Utrecht, Hollandia 2009

     

    Díjak / Price

    2008 Fringe Festival Budapest Szakmai Fődíj

    2008 Magyar Bordal Verseny Különdíj

    2009 Uherske Hradiste Közönségdíj

    2011 Vankóné Dudás Juló Díj a Galga menti Hagyományok őrzéséért

    2013 A Petőfi Rádió Év felfedezettje 

    2015 World Music Chart Top 10

    2016 Fonogram-Díj jelölés

    2016 Gödöllő Kultúráért-díj 

    2017 Pest Megye Kulturáért díj

    2018 Songlines Top Of The World Price

    2020 Fonogram-díj - Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma

    2022 World Music Chart Top 20

     

    Lemezek / Discography

    TransBalkan Express 2007 Fonó Records (Világzene)

    Feketetó 2008 Fonó Records (Világzene)

    Live@Fonó 2010 Fonó Records (Világzene)

    Ablakimba 2011 Fonó Records (Világzene)

    Szívtánc 2012 Fonó Records (Világzene)

    Vidámpark 2014 Fonó Records (Világzene)

    Moldva 2015 Fonó Records (Autentikus magyar népzene)

    Recycle 2016 Fonó Records (Világzene)

    Balkan Projekt 2018 Fonó Records (Autentikus balkán népzene)

    IRAM 2019 Fonó Records (Világzene)

    Gipsy Fushion 2020 Fonó Records (Gipsy Folk)

    Szabadon 2021 Fonó Records (Ethno Jazz) 

    The World is Music! 2022 Felczak Alapítvány (Világzene)

     

    Válogatás lemezek, közreműködések / Compilation albums

     

    Tomas Kocko Orchestar (CZ) - ONA 2022

    Songlines TOP OF THE WORLD CD 2018

    Eurosonic / 2013 Eur(o)radio

    Mikolajke Folkowe 2010 / LublinRecords
    Made in Hungary 2009/ Magyar Turizmus ZRT. 

    Hungry for Hungary? 2008-2009 / MXH
    We are Magyar! / 2008 Mamma Records
    RoughGuideToTheMusicof HungarianGypsies/2008WorldMusicNetworkUK 

    Balkan Fever / 2008 Wagram France

     

    Elérhetőségek:

     

    E-mail: cimbaliband@gmail.com

    Web: http://www.cimbaliband.hu

    Facebook: http://www.facebook.com/cimbaliband

     

    Sajtóvisszhangok

    „A népzenei és világzenei irányban mostanában kimagaslóan a legjobb a Cimbaliband”

    Rónai András - Origo

     

    A Cimbaliband képes megőrizni minden erényét úgy is, hogy időnként elmegy a popzene határáig… egyértelműen született és kiművelt tehetségek… Minden lemezükről azt hiszem, hogy az a legjobb, aztán persze megfejelik. Most a Moldva a csúcs…

    Rácz Mihály - Lángoló Gitárok

     

    A Cimbaliband valóban remek koncertzenekar… nagyon érzik, mit vár tőlük a közönség. Lemezeiken – a jó hangulat csiholásán túl – igyekeznek újabb és újabb arcukat felénk fordítani, és ezek az arcok azért hűek maradnak ahhoz a magyar folklórral vegyes balkáni hagyományhoz, amelyből felépítették magukat, és ahonnan rendre nagy erővel tör felszínre a szándék: megmutatni, mire jutnak mai fiatalok a népzenével. 

    Végső Zoltán  - Élet és Irodalom

     

    “Újragondolta és egészen korszerű formába öntötte a moldvai muzsikát a Cimbaliband. Bizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” 

    Kis Eszter Veronika -  Magyar Nemzet


    „Az autentikus és a városinak mondott népzene rendkívül magas fokú szintézisét: ideális arányú keverékét hallhattad. Innen pedig nincs tovább – a CimbaliBand ezt követő (ki tudja, mikor elkövetkező) lemezéig legalábbis semmiképp.” 

    Olasz Sándor, Riff.hu

    A program/előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

     

    Ajánlatunk


    „A legenda színháza, a bűvölet varázsa, a tánc csodája, a szépség bája, a tűz ragyogása: a NOX.” Gigakoncerten éled újjá a NOX november 27-én az Arénában.

    Mesebalett két felvonásban

    Ajánló


    A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig…

    1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016