• Program


  O. Horváth Sári: HITLER ABBA-t ÉNEKEL
  10

  O. Horváth Sári: HITLER ABBA-t ÉNEKEL

  O. Horváth Sári Hitler ABBA-t énekel című darabjában egy Isten-háta-mögötti, elhagyatott kastélyban Adolf Hitler, Angela Merkel, az ABBA barnahajú énekesnője és két keményvonalas „fajfenntartó” német nő beszélgetnek.
   több

  Aktuális előadások
  Akár egy szaftos, és nem feltétlenül „píszí” vicc is kezdődhetne így, és bár O. Horváth Sári HITLER ABBÁT ÉNEKEL c. drámája nincs híján a humornak, elsősorban mégsem poénról van szó, hiszen a csattanó éppen abban van, hogy ezeket az egymástól talán olyan távolinak tűnő karaktereket, képes egymás mellett, kivételesen emberi hangon, már-már egy polifón hangszimfónia módjára megszólaltatni.

  A szövegből készülő előadás, melynek pikantériája, hogy az író egymaga a darab rendezője is, a II. világháborús miliő már-már abszurd magasságokba emelkedő félfiktív-mozzanatait és jelenkorunk két meghatározó egyéniségének önmagukkal vívott csatáit egyszerre láttatja.

  A német ex-kancellár és az újjászületett ABBA együttes Frida nevű énekesnője egy szerencsétlen véletlen következtében egy egykori Lebensborn-otthon – azaz a náci Németország fajfenntartó intézményének – épületében találnak menedéket a vihar elől, ahol a Vezér múltbéli látogatásának képzeletbeli eseményei és azok szereplői még mindig szellemként kísértenek.

  O. Horváth Sári keserédes hangvételű szövege, és a belőle készülő előadás nem riad vissza a tabuk feszegetésétől, a helyzetek abszurditásának pellengére állításától. Teszi mindezt úgy, hogy végig nagyon emberközeli marad, és a húsbavágó kérdéseket is igyekszik derűvel ellensúlyozni.

  „Enyhe zápor.
  Az égre nézek.
  Az égre nézek.
  Az égre nézek és még tovább. Messzebb. Messzebb akarok látni.
  Felszakadozik a felhőzet.
  Elzúg egy vadászrepülőgép.”

  Játsszák
  Hitler: Végh Péter
  Angela Merkel: Herczeg Adrienn
  Frida: Varga Klára
  Erika: Dobra Mara
  Gudrun: Kakasy Dóra

  Alkotók
  Zeneszerző: Szirtes Edina
  Látványtervező: Michac Gábor
  Dramaturg: Kiliti Krisztián
  Rendezőasszisztens: Égető Fanni
  Ügyelő, kellékes: Kónya Mercédesz
  Súgó: Tombor Zsuzsa
  Fodrász, smink: Holluby Eszter

  Rendező: O. Horváth Sári

  Ajánló


  Wajdi Mouawad libanoni származású kanadai drámaíró és rendező, aki a kétezres évek közepén tűnt fel a nemzetközi színházi világban, Futótűz…

  „Az intelligencia valódi jele nem a tudás, hanem a képzelet. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot..."

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016