• Program


  Óbudai Társaskör Kamarazenei koncert - Rövid Életutak Gazdagsága

  Óbudai Társaskör Kamarazenei koncert - Rövid Életutak Gazdagsága

  Ezen az estén két, isteni tehetséggel megáldott zeneszerző, Mozart és Mendelssohn életébe pillanthatnak be. E két tragikusan rövid, de rendkívül tartalmas életet jól ismert zenei részletekkel, pikáns történetekkel, és anekdotákkal szeretnénk bemutatni.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: november 11. szombat, 19:00

  A mai este a természetes zenei szépről, az egyszerűség illúzióját keltő harmóniai tökéletességről szól. Olyan ez, mint a friss hegyi levegő. Megtölti a tüdőt, eláraszt, mégis nehéz szavakat találni rá. Különösen, ha megtudjuk, a szerző már gyerekként is nagy zenészeket megszégyenítő módon komponált, akárcsak a mai koncertünk korán elhunyt zeneszerzői, akik még a negyvenet sem töltötték be, mégis elképesztően gazdag életművet hagytak maguk után.

  A kis Wolfi, vagy ahogy a nagyközönség ismeri: Wolfgang Amadeus Mozart 21 éves korára igazi világpolgárnak számított. Csodagyerekként bejárta egész Európát és bámulatos forma és arányérzékkel írta egyik művét a másik után, amivel még kortársait is meglepte.

  Koncertünk akár a párhuzamos életutak címet is viselhetné, Mendelssohnt nem véletlenül szokták a 19. század Mozartjaként emlegetni. Zenei memóriája tanítói szerint Mozartéval vetekedett, technikailag és hangulatában is tökéletesen szólaltatott meg már első látásra bármilyen zeneművet, ráadásul zeneszerzőként is brillírozott: mindössze kilenc éves volt, amikor az első zongoraversenyével közönség elé lépett.

  Narrátor: Tasnádi Bence Junior Prima díjas színész.

   

  MŰSOR:

   

  Mozart: g-moll vonóskvintett K.516

  Dóczi Áron, Kerényi Réka, Polónyi István, Zárbok Zita,

  Mozart: A-dúr klarinét kvintett KV.581 

  Puss Ferenc, Szakács Zoltán, Egyházi Mária, Farkas Áron, Szőke Márton

  Mendelssohn: d-moll trio No. 1 op. 49. 

  Sima Balázs, Bettermann Rebeka, Hirling Bettina

  Narrátor: Tasnádi Bence

   

  Következő előadásunk:

  2023. december 9. VELENCEI TALÁLKOZÁSOK – Narrátor: Makranczi Zalán

  Ajánlatunk


  Idén ötödik alkalommal várjuk közönségünket hagyományos, nagyszabású szimfonikus koncertshow-nkon.

  Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

  Eötvös Péter VALUSKA Commedia tragica tizenkét képben, egy felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

  Ajánló


  Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

  December eljövetele nemcsak a tartós hideg beköszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett utcákat, a karácsonyi vásárok forgatagát és a…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016