• Program


  Óbudai Társaskör Kamarazenei koncert - Rövid Életutak Gazdagsága

  Óbudai Társaskör Kamarazenei koncert - Rövid Életutak Gazdagsága

  Ezen az estén két, isteni tehetséggel megáldott zeneszerző, Mozart és Mendelssohn életébe pillanthatnak be. E két tragikusan rövid, de rendkívül tartalmas életet jól ismert zenei részletekkel, pikáns történetekkel, és anekdotákkal szeretnénk bemutatni.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: november 11. szombat, 19:00

  A mai este a természetes zenei szépről, az egyszerűség illúzióját keltő harmóniai tökéletességről szól. Olyan ez, mint a friss hegyi levegő. Megtölti a tüdőt, eláraszt, mégis nehéz szavakat találni rá. Különösen, ha megtudjuk, a szerző már gyerekként is nagy zenészeket megszégyenítő módon komponált, akárcsak a mai koncertünk korán elhunyt zeneszerzői, akik még a negyvenet sem töltötték be, mégis elképesztően gazdag életművet hagytak maguk után.

  A kis Wolfi, vagy ahogy a nagyközönség ismeri: Wolfgang Amadeus Mozart 21 éves korára igazi világpolgárnak számított. Csodagyerekként bejárta egész Európát és bámulatos forma és arányérzékkel írta egyik művét a másik után, amivel még kortársait is meglepte.

  Koncertünk akár a párhuzamos életutak címet is viselhetné, Mendelssohnt nem véletlenül szokták a 19. század Mozartjaként emlegetni. Zenei memóriája tanítói szerint Mozartéval vetekedett, technikailag és hangulatában is tökéletesen szólaltatott meg már első látásra bármilyen zeneművet, ráadásul zeneszerzőként is brillírozott: mindössze kilenc éves volt, amikor az első zongoraversenyével közönség elé lépett.

  Narrátor: Tasnádi Bence Junior Prima díjas színész.

   

  MŰSOR:

   

  Mozart: g-moll vonóskvintett K.516

  Dóczi Áron, Kerényi Réka, Polónyi István, Zárbok Zita,

  Mozart: A-dúr klarinét kvintett KV.581 

  Puss Ferenc, Szakács Zoltán, Egyházi Mária, Farkas Áron, Szőke Márton

  Mendelssohn: d-moll trio No. 1 op. 49. 

  Sima Balázs, Bettermann Rebeka, Hirling Bettina

  Narrátor: Tasnádi Bence

   

  Következő előadásunk:

  2023. december 9. VELENCEI TALÁLKOZÁSOK – Narrátor: Makranczi Zalán

  Ajánlatunk


  Háy János visszatérő szerzőnk; Házasságon innen, házasságon túl című műve a Magyar Színház egyik legnagyobb sikere. 2018 tavaszán vadonatúj, Budapesten még nem játszott keserű komédiáját, az Utánképzés ittas vezetőknek című darabját mutatjuk be. Vagy mondjunk inkább gyomor-keserű komédiát?!

  zenés party két részben

  A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos.

  Ajánló


  Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

  Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016