• Program


  Oláh Krisztián: Parallel Reflections / BTF 2020

  Oláh Krisztián: Parallel Reflections / BTF 2020

  Oláh Krisztián: Saját kompozíciók jazzkvartettre

  Parallel Reflections – szvit – ősbemutató

  Közreműködik: Oláh Krisztián Quartet, Budapesti Vonósok (művészeti vezető: Botvay Károly)

  A kvartett tagjai: Oláh Krisztián – zongora, ifj. Oláh Kálmán – szaxofon, Orbán György – nagybőgő, Serei Dániel – dob

  A fiatal zongorista, Oláh Krisztián a hazai jazzélet egyik meghatározó egyénisége. Mindössze húszévesen lett a 2015-ös Montreux-i Jazzfesztivál 3. helyezettje, ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvær vagy Joe Sanders. 2016-ban a Magyar Jazz Szövetség az év fiatal jazz-zenészének választotta, 2018 decemberében pedig – első magyar zenészként – meghívást kapott az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között mérette meg magát.
  Parallel Reflections című művében a vonószenekar és a jazzkvartett kapcsolatának kortárs átértelmezésére, új kontextusba helyezésére tesz kísérletet. A hat tételből álló szvitben éppúgy fellelhetők a barokk, a neoromantika és a kora 20. század klasszikus zenéjének elemei, mint a kortárs jazz harmónia- és ritmusvilága.
  A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

  Ajánló


  Minden 100 évben születik egy ló, és minden 100 évben születik egy ember,…

  A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016