• Program


    Operett Gála - Király Színház

    Operett Gála - Király Színház

    A Király Színház műsorában népszerű bécsi és budapesti operettszerzők műveinek melódiái csendülnek fel az ország ének- és színművészei tolmácsolásában.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. február 8. szombat, 19:00

    A Gála különlegessége az áriák közötti, úgynevezett „interaktív-narráció”.
    Segítségégükkel a nézők megismerkedhetnek az operett – mint műfaj – kialakulásának történetével.

    Megtudhatják, hogy mit mondott Puccini Lehár Ferencnek, amikor először látta a Mosoly országát, vagy mi volt az eredeti címe a leghíresebb Kálmán Imre operettnek, a Csárdáskirálynőnek.

    A tánc szerelmesei sem maradnak élmények nélkül, a zeneszámok kiegészítéseként és önálló betétként is láthatnak táncprodukciókat hazai művészek előadásában.

    Az est folyamán több ismert dal is elhangzik: JAJ, CICA!; HAJMÁSI PÉTER; LONDONBAN, HEJ!; CINTÁNYÉROS CUDAR VILÁG; MESSZE A NAGY ERDŐ; HEJ, CIGÁNY!, RINGÓVÁLLÚ CSENGERI VIOLÁM; A JÁNYOK, A JÁNYOK… .

    Közreműködők:
    Balog Tímea
    Denk Viktória
    Pánczél Klaudia
    Szegő Adrienn
    Kovács Szilárd
    Petróczi Gábor
    Kovács Etele
    Sövegjártó Áron

    Narrátor: Bácsatyai Gergely

    Közreműködik: a Királyszínház tánccsoport

    Ajánlatunk


    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

    Ajánló


    A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

    JOHANNES BRAHMS: Akadémiai ünnepi nyitány, op. 80 JOHANNES BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77 *** BARTÓK BÉLA: Zene húros hangszerekre, ütőkre…

    Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016