• Program


  Orgonabemutató

  Orgonabemutató

  Épületlátogatás jeggyel kedvezmény vehető igénybe

  Mi az a regiszter és a manuál? Hogyan hozza működésbe a sípokat a billentyűzet? Milyen hangja van a legkisebb sípnak és mekkorát szól a legnagyobb? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatnak választ a Zeneakadémia orgonáját bemutató 60 perces előadáson Szabó Balázs orgonaművésztől, aki a hangszer rekonstrukciójának egyik szakmai vezetője volt.

  Száztizenkét éve, 1907. május 15-én szólalt meg először a Nagyterem koncertorgonája, amely most visszakapta régi hangzását, az újjáépítést követően az eredeti hangszer került vissza a helyére. A bemutatón szó lesz a régi orgonasípok kalandos sorsáról és a játszóasztal bravúros rekonstrukciójáról, de arról is, hogy épült be a legújabb technika is a vezérlésbe. Természetesen hallani is lehet majd a „hangszerek királynőjét”, Szabó Balázs avatott játékával.
   
  Aki az orgona mellett a Zeneakadémia épületét is szeretné megismerni, lehetőség van az orgona bemutatót megelőzően épületlátogatáson is részt venni. A csoportok létszáma korlátozott, ezért érdemes időben jegyet váltani.

  Az orgonabemutatót megelőző épületlátogató túrára szóló jeggyel rendelkezők, 1500 Ft-os jegyáron válthatnak jegyet az orgonabemutatóra.

   

  Ajánló


  Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Paul Sheldont, a népszerű regényírót.…

  Az illúzió mesterei - 2021 New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo…

  Azt kérdezi az orvos: - Az apja miben halt meg? - Kocsmában.Heveny lövöldözés…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016