• Program


    Orgonapárbaj – Hammond B3 - Goldings – Medeski

    Orgonapárbaj – Hammond B3 - Goldings – Medeski

    Az Orgonapárbaj nagy hagyományú koncertjein a hangszer legkiválóbb művészei vetélkednek játékosan, különböző zenei feladatok rögtönzött megoldásával szórakoztatva a közönséget. Talán éppen a rögtönzés fontossága sugallta az ötletet: miért ne vállalhatná két jazzmuzsikus is a megmérettetést?  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: február 19. hétfő, 19:30

    A lehetőség most valóra válik: két világsztár, a Hammond-orgona két virtuóza, Larry Goldings és John Medeski látogat el hozzánk, ráadásul nem először, hiszen mindketten korábban is nagy sikerrel vendégszerepeltek már a Müpában. Együtt azonban most lépnek fel először a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

    Az ötvenes évtizedének közepén járó Larry Goldings eddigi pályafutása során a műfaj legnagyobb egyéniségeivel játszott. A gitáros Peter Bernsteinnel és a dobos Bill Stewarttal alakított triója végig kísérte pályáját, rendkívüli sikereket aratva. Stúdió- és live session-zenészként a popzenei világ olyan alakjaival dolgozhatott együtt, mint Eric Clapton, John Mayer, Sia, Elton John, Jane Monheit, Eros Ramazzotti vagy Rod Stewart, mindezen kívül számos filmzene is köthető a nevéhez. Nemzedéktársa, John Medeski is igazi nagyágyú: róla a legtöbbeknek a dobos Billy Martinnal és a bőgős-basszusgitáros Chris Wooddal alakított Medeski, Martin & Wood trió jut eszükbe, illetve annak John Scofield gitárossal kvartetté bővült változata. A sorozat tizedik koncertjén - az orgonapárbajok történetében először - két legendás Hammond-orgonista lép fel. Megismerkedhetünk a jazz történetében oly fontos hangszer jellegzetességeivel, felfedezhetjük, hogy a Müpa orgonája mire inspirál két jazzmuzsikust. Külön-külön és együtt is fognak játszani, számíthatunk improvizációs feladatokra, szólókra, de duó- és trióformációk is játszanak Hammond B3 orgonán, nagyorgonán és zongorán. Goldings és Medeski mellett Jake Sherman zongorista emeli az est fényét. Fazekas Gergely zenetörténész társaként az est másik moderátora az a Premecz Mátyás, akit a Hammond-orgona egyik legjobb hazai játékosaként kedvel a Müpa közönsége.

    Rendező: Müpa

    Hammond-orgona, orgona: Larry Goldings, John Medeski

    Közreműködők:

    zongora: Jake Sherman
    moderátor: Fazekas Gergely, Premecz Mátyás

    Ajánlatunk


    Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a…

    musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016