• Program


  Aktuális előadások
  A közeg mindenki számára ismerős lehet, mindannyian jártunk iskolába, mindannyiunk számára meghatározó élmények tárháza volt a helyszín.
  Diákcsínyek, versengések, szerelmek – és a hatalommal való visszaélés sok megnyilvánulásának helyszíne is lehet egy/az iskola. Tanár-diák, igazgató-tanár, szülő-diák, diák-diák közötti aszimmetrikus kapcsolatokról szól a darab, ahol valaki(k) visszaél(nek) azzal, amit általában nem is érdemeltek meg. Bár a humornak is fontos szerepe van a történetben, valójában véresen komoly a dolog, és egy tragédia lehetősége is felsejlik.

  Az Osztályvigyázz! jelenetei nem elsősorban írói fantázia szüleményei. A szerzők, a színészek elsősorban saját – közvetett vagy közvetlen – élményeikből merítenek, olyan élményeket élnek át újra (a nézőkkel együtt), amelyek sok év, akár évtized múlva sem tűntek el a feledés homályában, amelyek meghatározóak voltak számukra. Felnőttként visszanézve nemcsak az emlékezés és az emlékeztetés felelőssége adatik meg, de a lehetőség is arra, hogy rámutassunk a „határátlépésekre”. Azokra a pontokra, amikor valaki – megszokásból, ösztönből vagy jelzéseket rosszul értelmezve – nem a megfelelő döntést hozza, s ezzel megsért, megbánt, megaláz mást/másokat. Tapasztalataink szerint efféle helyzetből még mindig nagyon sok van az iskola közegében.


  Játsszák:
  Kalmár Tamás
  Varga Zsuzsa
  Stefánszky István
  Szvetnyik Kata
  Maizác Stefánia e.h.
  Mucsi Kristóf e.h.

  Jelmeztervező: Cselényi Nóra
  Világítástervező: Memlaur Imre
  Súgó: Borsi Krisztián
  Segédrendező: Kocsmáros Vivien
  Díszlettervező: Fándly Csaba-Szalai József
  Szcenikai vezető: Szalai József
  Ügyelő: Székely György

  RENDEZŐ: FÁNDLY CSABA

  Bemutató: 2019. január 12.

  Ajánló


  Erdélyi. Magyar. Meleg. Egyik sem könnyű bélyeg – de mindhárom egyszerre: hát az…

  Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016