• Program


    Otthon

    Otthon

    August Strindberg: A pelikán c. művét a Dollár Papa Gyermekei Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás színházi műhelye mutatja be.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 29. szerda, 19:00

    Az alkotópáros előadásainak formája teljes mértékig lecsupaszított, minimalista, intim és személyes. Nem használnak se díszletet, se jelmezt, semmilyen színházban megszokott technikát. Csak a színész van jelen, teljes valójában, sokkal inkább emberként, mint művészként. Az általuk kifejlesztett egyedi munkamódszerrel nagy klasszikusokat ültetnek át mai nyelvre, alakítanak maivá. A színész nagy szabadsággal mozoghat a szerepében, az előadás alatt is megvan az alkotói szabadsága.

    Előadásaik láthatóak voltak már többek között Dániában, Finnországban, Hollandiában, Romániában, Norvégiában, Szlovéniában és az USA-ban is.

    „A színészek mindegyike kettős figurát alakít: önmagukat adják, mintha sajátjukként élnék meg a konfliktusokat.” (szinhaz.net)

    „Ördög Tamás rendezése kiszólásokkal, a nézőkre vonatkozó megjegyzésekkel és a helyenként a nézői székekbe ülő színészekkel világossá teszi a teremben egybegyűltek (legyenek azok emberek vagy akár szerepek) közösségét. Jó ízléssel nem sulykolja ezt az együttest, gyakran éppen inkább megvéd a közelség adta érzékenység és kiszolgáltatottság következményeitől. Az érzelmek adagolásának mértékletessége mellett jó példa erre az előadás egyik jelenete, ahol lehetőséget kapunk arra, hogy ne színről színre kelljen szembesülnünk se a meztelenedéssel, se a meztelen nő megalázásával, hanem a terem falán lévő tükrön átszűrve nézhessük mindezt. Ami normál színházi helyzetben akár kényeskedő elkenés is lehetne, ebben a sajátos helyzetben a valóság és a színház közé jó érzékkel leszúrt határkaró.” (7óra7)

    Szereplők:

    Elise, az anya – Urbanovits Krisztina

    Fredrik, a fia – Georgita Máté Dezső

    Gerda, a lánya – Kiss-Végh Emőke

    Axel, a veje, Gerda férje – Ördög Tamás

    Rendező

    Ördög Tamás

    !!! az előadást 16 éven felüli nézők számára ajánljuk.

     

    Az előadás a Lóvasúton a Köszönjük, Magyarország! program támogatásával valósul meg. 

    Ajánlatunk


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Ajánló


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016