Vannak esték, amelyeken valahogy minden a helyére kerül. Nem rohan senki sehova, jó a fény, finomak az ételek és italok, és olyan beszélgetések születnek, amelyeket személyesen kell megtapasztalni.
Pont ilyen lesz a következő Out of Office este is, a Westend mellett található Axis Café & Lounge étteremben.
A Crowne Plaza Budapest beszélgetés sorozatában Winkler Nóra ezúttal Mautner Zsófival ül le beszélgetni – de nem egy színpadon, nem reflektorfényben, hanem úgy, mint a legjobb házibulikban: a pult körül, ahol mindig a legérdekesebb dolgok hangzanak el.
Zsófi és Csuklich Viktor, a szálloda séfje ezen az estén egy háromfogásos menüt főznek nekünk – olyan ételeket, amiket máshol és máskor nem lehet megkóstolni. A vacsora is a beszélgetés része – és fordítva. És hogy teljes legyen az este: a menühöz koktélok is készülnek.
A gasztronómia ezúttal is rengeteg gondolatot indít el: miért változott meg, hogy mit keresünk egy utazásban? Hová lett a fúziós konyha csillogása, és miért vágyunk inkább arra, ami helyi, igazi, régi? Mi mindent árul el egy ország ételeinek fűszerezése a benne élőkről? És mi történik akkor, ha olyan ízek kerülnek egymás mellé egy tányéron, amik elsőre teljesen összeférhetetlennek tűnnek – aztán mégis működnek?
És ha csak egy estéd van egy idegen városban – inkább betérsz egy forgalmas kifőzdébe, vagy asztalt foglalsz egy neves séf elegáns éttermébe?
Ez az este nemcsak Zsófiról és Nóráról szól, hanem rólunk is – arról, hogyan változunk, hogyan utazunk, hogyan eszünk, és hogy miért pont ezekből a dolgokból születnek a legfontosabb történetek.
Menü
Előétel
Matbucha (fűszeres, sült paprikás, paradicsomos krém)
Zámori kecskesajt, gyógynövény saláta, savanyított zöldmandula
Olívaolaj, dukkah fűszer
Crudités
Kovászos kenyér
Főétel
Szuperomlós, lassan sült marhapofa koranyári zöldségekkel
Desszert
Fügelevél panna cotta friss málnával
Koktélok:
Mango coco tango
Summer fresh
Apple Elderflower spritz (alkoholmentes)