• Program


  Pannonia Allstars Ska Orchestra - Folk Special: A karibi Bartók-kaland

  Pannonia Allstars Ska Orchestra - Folk Special: A karibi Bartók-kaland

  A PASO a népzenészekkel kiegészült felállással mutatja be az anyagot, de a felvételen szereplő vendégeken kívül egyszeri alkalommal közreműködik Agócs Márton, az Aurevoir. frontembere is. Ezen felül korábbi PASO-dalok is hallhatók lesznek erre a dús felállásra áthangszerelt formában - egy egész estét betölt majd a PASO folk-hangulat.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: május 19. péntek, 20:00

  Pannonia Allstars Ska Orchestra
  Folk Special: A karibi Bartók-kaland

  A 2023-ban fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Pannonia Allstars Ska Orchestra egy egészen különleges lemezbemutatót tart ezen az estén, hiszen a nagynevű, kétszeres Latin Grammy-díjas amerikai producerrel, Victor Rice-szal készített album még az ő, amúgy rendkívül színes pályájukon is abszolút egyedülálló. Már a koncepció is figyelemre méltó: a jelenleg Brazíliában élő Rice Bartók Béla rajongójaként a magyar népdalkincsből kiválasztott dalokat a PASO-val közösen karibi zenei környezetbe helyezve mutatja be, hangsúlyozva a két világ muzikális hasonlóságait, közös nevezőit.

  Victor Rice producer még a Manhattan School of Music-on végzett zenetanulmányai során szeretett bele végérvényesen Bartók Béla életművébe, így régi célkitűzése volt, hogy felmutassa a magyar népzene és a karibi zenei világ hasonlóságait. Mivel a PASO már korábban is kísérletezett hasonlóval, így ideális partner volt a munkában, nem véletlenül érkezett Rice felkérése az együtteshez. A producer Magyarországra utazott és személyesen is részt vett az anyag rögzítését megelőző próbákon, illetve felügyelte a lemez felvételét is, amelyre a zenekar számos, népzenei körökben ismert és elismert vendégzenészt hívott, tekerőlanttal, hosszú furulyával, hegedűvel, cimbalommal és népi énekkel bővítve az amúgy is gazdag hangszerelést. A PASO a népzenészekkel kiegészült felállással mutatja be az anyagot, de a felvételen szereplő vendégeken kívül egyszeri alkalommal közreműködik Agócs Márton, az Aurevoir. frontembere is. Ezen felül korábbi PASO-dalok is hallhatók lesznek erre a dús felállásra áthangszerelt formában - egy egész estét betölt majd a PASO folk-hangulat.

  Pannonia Allstars Ska Orchestra:
  trombita - Koós-Hutás Áron
  harsona - Vajay László
  billentyű - Benkő Dávid
  gitár - Tisza Gergő
  basszusgitár - Pozsgai Vince
  dob - Krecsmáry Zsolt
  ének - Tóth Kristóf

  Vendég: Agócs Márton

  Közreműködők:
  ének: Nádasdy Fanni
  hegedű: Barna György
  cimbalom, hosszú furulya, fuvola: Egervári Mátyás
  furulya: Endrődi Szabolcs
  tekerőlant: Hajas Gábor
  szaxofon, klarinét: Mester Dániel

  Rendező: Müpa

  Ajánlatunk


  A látványos előadás egy legendás nőalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában. A Báthory Erzsébet című musical-opera Báthory Erzsébet rejtélyes történetét mutatja be.

  Lövölde tér, Te majd kézenfogsz és hazavezetsz, Hé '67, Mi van velem?, Pincér-rock - nagyszerű és jól ismert dalok, remek történetek, és sok-sok humor jellemzi Kern András Te majd kézenfogsz… című műsorát. Az est vendégei: Hernádi Judit, Hegyi Barbara, Heilig Gábor és Wunderlich József.

  „A tenger. Az elem, ami legalább annyira veszély, mint otthon. Ez a megnyugtató benne: a konstans veszély, ami otthonos” - olvasható Márai Sándor Naplójában (Napló 1968–1975. 78.), míg Fodor Ákos így fogalmaz: „Szerelemről és / tengerről igazán csak / hallgatni tudok.”

  Ajánló


  2023. augusztus 11., 12., 13., 18., 19., 20. 21.00 esőnapok: 2023. augusztus 14., 15., 21., 22.

  A PIAF! The Show bemutatja Edith Piaf életét és karrierjét Nathalie Lermitte előadásában. Az Erkel Színházban lesz 2024. április 19-én.…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016