• Program


    Pátkai Rozina MINKA - Versek és elektronika

    Pátkai Rozina MINKA - Versek és elektronika

    2022-ben Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulójának tiszteletére Pátkai Rozina Minka összeállította a Versek és elektronika című estjét.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 11. csütörtök, 21:30

    Pátkai Rozina MINKA - Versek és elektronika

    Csokonai Irodalmi Labor

    2022-ben Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulójának tiszteletére Pátkai Rozina Minka összeállította a Versek és elektronika című estjét. Az előadást az irodalomnak és a magyar költészetnek szentelve, hangsúlyt helyezve Nemes Nagy Ágnesre, – a két emblematikus lemez – a Minka és a Pilinszky János: Tilos csillagon dalai csendülnek fel, olykor táncolható, máskor elgondolkodtató zenei fordulatok követik egymást, zajongások és felidézhető dallamfordulatok váltakoznak a legismertebb költőink – Babits Mihály, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Czóbel Minka, Pilinszky János, Tóth Árpád, Áprily Lajos, Karinthy, Frigyes vagy épp Ady Endre és Víg Mihály művei alapján. A formáció közreműködői a magyar kortárs könnyű- és jazz-zenei élet kiemelkedő egyéniségei, akik nem csak hazánkban, hanem külföldön is egyre ismertebb előadók a Mörk, illetve a Modern Art Orchestra zenekarok tagjaiként.

    Résztvevők: Pátkai Rozina – ének, Ávéd János – szaxofon, ifj. Tóth István – basszusgitár, Dóczi Bence – gitár, szintetizátorok, Fenyvesi Márton - laptop, Szabó Dániel Ferenc – dob

    Az előadás a II. Debreceni Ünnepi Játékok keretében megrendezett Héthatár Irodalmi és Dokumentumfilm Fesztivál része.

    Ajánlatunk


    Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos verseny győztese, játékát díjnyertes hanglemezek - köztük a Bartók Új Sorozat CD-i - örökítették meg.

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016