• Program


  Piazzolla Tangója - Argentin Tangó-est

  Piazzolla Tangója - Argentin Tangó-est

  Az előadás Astor Piazzolla zenéjének ihletésére készült egész estés, élőzenés darab. Piazzolla művei mellett felcsendülnek Carlos Gardel fülbemászó dallamai is, aki szívesen dolgozott együtt a fiatal, tehetséges zeneszerzővel, valamint megjelennek még a darabban Piazzolla munkásságára ható más műfajok, pl. jazz és komolyzene is.

  Táncmű, amelynek során az egyes koreográfiák a férfi és nő között dúló érzések széles palettáját elevenítik meg. A koreográfiák és improvizációk változatos összeállításban mozgatják a táncosokat, akik szuggesztíven fejezik ki a zene által közvetített érzelmeket és hangulatokat. Megjelenik a tavasz vidámsága, naivitása éppúgy, ahogy egy szerelmi háromszög a kötődésekkel, féltékenységgel és megcsalással. Fergeteges lendület, majd komor hangulat, erőszak, lágyság és vadság váltakozik.

  Az előadás során élőzenei kísérettel az argentin tangó valamennyi válfaja: a drámai,az elegáns tangó, a vidám milonga és a háromnegyedes vals is felvonulnak.

   

  Előadják:
  Budai László - Pirity Andrea
  Barabás Béla - Hudry Kata
  Huszár Tamás - Pálmai Adrienn
  és az Argentin Tangó Táncszínház táncosai

  Zenekar: Volver la Vida
  Technika: Sipos Tibor
  Rendező: Budai László

   

  Ajánló


  Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a…

  A szitárművész második alkalommal tér vissza a Müpába, ezúttal egészen egyedi, filmvetítéses koncerttel:…

  Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016