• Program


  Pinokkió / MINIMATINÉ

  Pinokkió / MINIMATINÉ

  „Dzsepettó amolyan odúféle földszinti szobácskában lakott, a lépcső alatt. Ahogy hazaért, rögtön előszedte a szerszámait, és nekiült, hogy kifaragja a tuskóból a bábut. „De milyen nevet adjak neki? - mormolta magában. - Tudom már: Pinokkió lesz, így fogják hívni, Pinokkiónak.

   több

  Szerencsés név; ismertem egy családot, abban mindenkit Pinokkiónak hívtak.” Ha már megvan a név, legyen meg mielőbb a gazdája is. Az öreg hát alaposan nekilátott, és csakhamar elkészült előbb a haj, aztán a homlok, aztán a két szem. Csak azt találta Dzsepettó fölöttébb furcsának, hogy ez a két szem, mihelyt elkészült, nyomban meg is mozdult. Megmozdult, rászegeződött, és elkezdte mereven bámulni. Sehogy se tetszett neki a fából faragott szempárnak ez a nagy figyelme. - Hát te meg mit bámészkodol így, ha egyszer fából vagy?! - dohogta. Semmi válasz.” Carlo Collodi meséje, a fabábuból lett kisgyerek története nemcsak izgalmakban, érzelmekben gazdag jelenetekben bővelkedik, de könnyed, érthető formában beszéli el azt is, mitől válik az ember emberré.
  Korosztály: 3-8 év

  Közreműködők:
  Ventoscala Sinfonietta (zenekarvezető: Dobszay-Meskó Ilona)
  mesemondó: Lukácsházi Győző

  Ajánló


  Molnár Ferenc Lilioma, a vagány, de az élet dolgaiban nehezen eligazodó hintáslegény és…

  Az Alexandrov együttes, az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttese visszatér Magyarországra,…

  A Mézga Család c. zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016