• Program


  Pitbull Kamilla Gimnázium

  Pitbull Kamilla Gimnázium

  Év elején új diák érkezik a Szent Kamilla Gimnáziumba. Eleinte nem sok vizet zavar, szinte észrevétlenül próbál az új iskola és az ismeretlen, furcsa kasztrendszerek szerint működő közösség kihívásainak megfelelni. Nem sokáig tud azonban észrevétlen maradni – ő lesz az elsőszámú zaklató-diák legújabb céltáblája.

  Aktuális előadások  Színházi nevelési előadásunk középiskolásoknak készül, de a bemutatót és az első előadást felnőtt közönségnek játsszuk. Pedagógusok, oktatási szakemberek, nagyon számítunk Rátok!

  Év elején új diák érkezik a Szent Kamilla Gimnáziumba. Eleinte nem sok vizet zavar, szinte észrevétlenül próbál az új iskola és az ismeretlen, furcsa kasztrendszerek szerint működő közösség kihívásainak megfelelni. Nem sokáig tud azonban észrevétlen maradni – ő lesz az elsőszámú zaklató-diák legújabb céltáblája. Az intézményt vezető határozott igazgatónő komoly ambíciókkal vág neki a tanévnek: szeretné, ha idén felkerülne a térképre a gimnázium. A tanári kar belviszályai azonban megnehezítik a helyzetet, így a diákokra marad a kérdés körbejárása: mit tehetünk a zaklatás ellen?
  Az előadás a bullying, az iskolai zaklatás témájával foglalkozik. A programon a színházi nevelés eszköztárával, a résztvevőkkel közösen tárjuk fel a zaklatás hátterét és a lehetséges cselekvési lehetőségeket. Az előadásba beépülő interaktív részek és az előadást követő 25 perces feldolgozó foglalkozás egyaránt a résztvevő diákoknak nyújt megnyilvánulási és részvételi lehetőséget.  Célunk az érzékenyítés, a bullying felismerésének segítése és a zaklató-típusok tisztázása, a megerősítés és pozitív válaszutak keresése.
  Ezt követően a darabot folyamatosan visszük középiskolákba Budapesten és vidéken.

  Szereplők:
  Háda Fruzsina, Feuer Yvette és Pászik Cristofer

  Alkotók
  Író: Horváth Kristóf
  Szövegkönyv: Horváth Kristóf és az alkotócsapat
  Rendező: Szivák-Tóth Viktor
  Dramaturg: Zsigó Anna
  Színházi nevelési szakemberek: Szivák-Tóth Viktor és Zsigó Anna
  Szakmai tanácsadó: Dr. Kulcsár Gabriella
  Látvány:  Komesz Borbála és Zubor Kata
  Produkciós asszisztens: Varga Tímea

  Támogatók: Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Tanács

  Koprodukciós partnerek: Pro Progressione Egyesület, Tudás Hatalom formáció

  Ajánló


  Az Artus épületét bekalandozó performansz térben mindenhol, időben mindenkor játszódik. A játszó is…

  Az Én, Iphigénia több szempontból is szokatlan színházi kísérlet. A másfél órás előadásban…

  Egy magazinszerkesztőség Manhattanben, valamikor a 2010-es években. Fotók: Dömölky Dániel, a fotók jogdíjasak.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016