• Program


  Pódiumon a Bartók Konzi növendékei - Konzis koncertek

  Pódiumon a Bartók Konzi növendékei - Konzis koncertek

  Fellépnek a Bartók Konzi cimbalom-, gitár-, harmonika-, hárfa-, ütő- és magánénekszakos hallgatói
  Cimbalom, gitár, harmonika, hárfa, ütő és magánének tanszak – közös vonásuk, hogy a Bartók Konzi képzéseinek kínálatában voltaképpen mind úgynevezett „kis tanszaknak” számítanak.

  Aktuális előadások  Konzis koncertek
  Pódiumon a Bartók Konzi növendékei A Zeneakadémia saját szervezésű programja

  Fellépnek a Bartók Konzi cimbalom-, gitár-, harmonika-, hárfa-, ütő- és magánénekszakos hallgatói
  Cimbalom, gitár, harmonika, hárfa, ütő és magánének tanszak – közös vonásuk, hogy a Bartók Konzi képzéseinek kínálatában voltaképpen mind úgynevezett „kis tanszaknak” számítanak. Ez a kifejezés azonban csak arra utal, hogy a 19. században alapított zeneiskolák hagyományos oktatási struktúrájába – az egyetlen magánének-oktatás kivételével – ezek a szakok csak később kerültek be, illetve arra, hogy általában valamivel kisebb létszámúak is a tradicionálisan sok diákot vonzó vonós, fúvós, billentyűs és zeneelméleti képzéseknél. A jelentőségükre viszont a „kis” jelző semmiféle hatással nincs: az iskola éppen olyan ígéretes, alapos technikai felkészültségű, érzékeny zenészeket nevel ezeken a tanszakokon is, mint a nagyobb, népszerűbb hangszercsoportok esetében, ahogyan ezt a mostani hangverseny is igazolja.

  Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

  Ajánló


  A Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére egy estén át csupa olyan muzsikát hallgatunk…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016