• Program


  Psyché és Nárcisz

  Psyché és Nárcisz

  PSYCHÉ ÉS NÁRCISZ
  Weöres Sándor Psyché című műve alapján
  Kaleidoszkóp VersFesztivál keretein belül

   több

  átdolgozta: Kaj Ádám

  Psyché: Szemerédi Bernadett

  Lónyay Erzsébet sorsa – még ha fikció is – a korszak tipikus női sorsa. Tehetsége a legnagyobbak közé predesztinálná, érvényesülni mégiscsak szépségével tud. Már kicsiny gyermekkorától folyamatosan úton van, családja és pártfogói kézről kézre adják. Gyermekkori pajtásával, Ungvárnémeti Tóth Lászlóval mindig rosszkor, rossz helyen találkozik, így bontakozó szerelmük sohasem teljesedhet be, mindig plátói marad. Csak a halálban van esélyük az egyesülésre.

  Előadásunk szövegbéli alapját Weöres Sándor Psyché-jének Ungvárnémeti Tóth László emlékezete című fejezete mai nyelvállapotnak megfelelő átirata és a következő versek adják: Gabónak, kisebb édes Ötsémnek, Tarantella, Psyché Confessioja, Már nem csudálnak.

  Zene: Ágoston Máté
  Jelmez: Kovács Klaudia e.h.
  Díszlet: Kreisz Dorka e.h.
  Rendező: Kaj Ádám
  Rendezőasszisztens: Heim Dorka

  Játékidő: 70 perc

  Ajánló


  „Gyere, szórni ma csillagokat a sötétbe, A fény mi legyünk, ameddig itt a helyünk! Gyere, gyújtsd meg a fényt, sose…

  Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

  Adott egy kor, adott egy mindenki által szeretett nőideál, Sisi, aki maga volt a megtestesült nagybetűs élet, és adott egy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016