• Program


    R. Strauss: A rózsalovag / MET - FSZ

    R. Strauss: A rózsalovag / MET - FSZ

    Robert Carsen Rózsalovag-rendezése, amely New Yorkban 2017-ben került először színre és egyszersmind a HD-közvetítés programjára, az utóbbi évek egyik legemlékezetesebb operaprodukciójává vált.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. április 15. szombat, 18:00

    R. Strauss: A rózsalovag

    Robert Carsen Rózsalovag-rendezése, amely New Yorkban 2017-ben került először színre és egyszersmind a HD-közvetítés programjára, az utóbbi évek egyik legemlékezetesebb operaprodukciójává vált. A visszatérés most új főszereplőkkel kecsegtet, hiszen az előadás Tábornagynéja a hangnagybirtokos norvég szoprán, Lise Davidsen, Octavian nadrágszerepét pedig a többek közt a Marnie címszereplőjeként is ismerős amerikai mezzoszoprán, Isabel Leonard ölti magára.

    A ferencjózsefi korszak végére áthelyezett cselekmény stílustörténeti hitelű bútorköltemények és roppant ügyes festménymásolatok között kanyarog, hogy a harmadik felvonásra egy olyan luxusbordélyba érkezzen el, amilyenről talán még a legkényesebb ízlésű korabeli arisztokraták sem álmodhattak. Ilyen Robert Carsen Rózsalovagja, amelynek elegáns nagystílűségéhez jószerint csak a benne szerephez jutó operaművészek válogatott elitcsapata fogható. „Die Zeit, die ist ein sonderbar Ding”, vagyis az idő, lám, furcsa dolog. Ezt énekli monológjában az idő múlásának rémképére ráismerő Tábornagyné, s alig hat évvel előző New York-i Rózsalovag-élményünk után, a HD-közvetítések nemzetközi közönsége is átérezheti majd e mondat igazságát. Merthogy az akkori főszereplők közül Renée Fleming és Elīna Garanča már végleg búcsút mondott a Marschallin, illetve Octavian szerepének, míg ellenben az Ochs bárót elementáris lendülettel kedves ökörré formáló osztrák basszus, Günther Groissböck és a Sophie finom alakját olyannyira hitelesen megjelenítő amerikai szoprán, Erin Morley most is megjelenik a Simon Young által vezényelt előadás színpadán.

    A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

    Vezényel: Simone Young

    Szereplők:
    Tábornagyné...................... Lise Davidsen
    Octavian............................. Isabel Leonard
    Sophie................................ Erin Morley
    Annina................................ Katherine Goeldner
    Olasz énekes..................... René Barbera
    Valzacchi............................ Thomas Ebenstein
    Faninal............................... Markus Brück
    Ochs báró.......................... Günther Groissböck

    Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

    Alkotók:
    Díszlet: Paul Steinberg
    Jelmez: Brigitte Reiffenstuel
    Fény: Robert Carsen, Peter Van Praet
    Koreográfus: Philippe Giraudeau
    Rendező: Robert Carsen

    Ajánlatunk


    Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

    A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

    Ajánló


    Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben…

    Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016