• Program


    Radar - Jogos a pánik? Nagy Balázzsal a klímaváltozásról

    Radar - Jogos a pánik? Nagy Balázzsal a klímaváltozásról

    Egy téma, egy szakértő, egy hullámhossz. A Radar című előadásban feltérképezünk egy-egy számunkra érdekes témát.
    Novemberi vendégünk: Nagy Balázs, grafikus

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. november 23. szombat, 19:00

    Egy téma, egy szakértő, egy hullámhossz. A Radar című előadásban feltérképezünk egy-egy számunkra érdekes témát.

     

    Meghívott szakértőnk segítségével elemezzük az aktuális álláspontokat, trendeket, elképzeléseket, és az improvizáció segítségével a radarképre teszünk mindent, ami felmerül a téma kapcsán.

     

    Novemberi vendégünk: Nagy Balázs

    Novemberben radaron a klímaváltozás: van okunk pánikra, vagy fölösleges a pánikkeltés? Mi az, amit egyénileg tudunk tenni itt és most, hogy ne romoljon tovább a klímahelyzet? Milyen felelősségünk van egyénileg a klímaváltozásban? És közösségileg? Ha mi, Magyarországon teszünk bármit, annak van látható hatása? 

    Van-e hatása, hogyha kampányszerűen foglalkozunk a klímaváltozással? A most kialakuló klímahisztéria, pánik, hype segít-e a helyzetet reálisan látni, vagy amíg nem érezzük radikálisan, személyesen a klímaváltozás hatásait, nem tudjuk életben tartani ezt a témát? 

     

    Meghívott szakértőnk: Nagy Balázs

     

    Geográfus szakon végzett, jelenleg egyetemi docens az ELTÉ-n, a Földgömb tudományos-ismeretterjesztő lap főszerkesztője. A klímaváltozás és környezetváltozás kutatásával foglalkozik. Nem mások kutatási adataiból dolgozik, hanem saját kutatásokkal, kutatócsapatokkal gyűjtött adatokból. Az Alföldtől az Antarktiszig végez méréseket: a múltban lezajlott eseményeket és a jelenben történő változásokat is vizsgálja, és ezeket hasonlítja össze. 

    A klímaváltozás okainak kutatása helyett arra fókuszál, hogy mik a következményei, valós adatokkal alátámasztva, és arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a változások hatására mire számíthatunk, milyen világban élhetünk majd a jövőben.

    Ajánlatunk


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    ALESZJA POPOVA ÉS ARHANGLESZKI VLADIMIR TÁNCSTÚDIÓJA ÉVZÁRÓ BALETT GÁLA

    Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016