• Program


    Ránki Fülöp (zongora) és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara / BTF 2019

    Ránki Fülöp (zongora) és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara / BTF 2019

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. április 16. kedd, 19:30

    Liszt: Orfeusz

    Liszt: 1. (Esz-dúr) zongoraverseny

    Poulenc: Stabat Mater

     

    Közreműködik: Szemere Zita – ének, Alma Mater Kórus (karigazgató: Somos Csaba)

    Vezényel: Ménesi Gergely [1, 2], Somos Csaba [3]

     

    Ugyan egy évszázad választja el egymástól Francis Poulenc és Liszt Ferenc nagyszabású, vallásos tárgyú oratorikus műveit, a 20. századi francia mester vallásos miszticizmusa és csendes elragadtatása nagyon is közel áll a liszti spiritualizmushoz. Poulenc kései stílusa a bizonyíték arra, hogy Liszt milyen sokféle módon termékenyítette meg a modernitást, s hogy emberi-művészi példája halála után több mint fél évszázaddal is mennyire eleven hatást gyakorolt.

    A koncert első részében Liszt egyik legszebb és legcsendesebb szimfonikus költeménye, az Orfeusz hangzik el. Utána a számos Liszt-ritkaságot és több versenyművet (A-dúr zongoraverseny, Malédiction) is műsorára tűző Ránki Fülöp a zeneszerző legnépszerűbb zongorakoncertjét adja elő.

    A fiatal művész egy interjúban így beszélt Liszthez fűződő viszonyáról: „Különlegesen szoros lelki kapcsolatot érzek vele. Azt hiszem, egész életemben példaképként és útmutatóként tekintek majd rá mind emberi, mind zenei, mind zongorázási szempontból.”

    A Zeneakadémiával közös program.

     

    Ajánlatunk


    “Az életet a haláltól elválasztó határ homályos és bizonytalan. Ki a megmondhatója, hol végződik egyik, és hol kezdődik a másik?” /Edgar Allan Poe/

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Ajánló


    JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia,…

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016