• Program


    Református énekek XX.
    2

    Református énekek XX.

    A XVIII. Református Zenei Fesztivál keretében

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. július 1. szombat, 19:30

    A Református énekek koncert-istentiszteletet – a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb egyházzenei ünnepét – 2002 óta azzal a céllal rendezzük, hogy református énekkincsünket világi helyszínen, de istentiszteleti keretek között feldolgozzuk, hang- és képfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásában, s így évente új Református énekek CD és DVD jelenjen meg. Az idei koncerten kizárólag a 2021-ben megjelent új református énekeskönyv 16 új éneke csendül fel.

    A 150 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusban a legjobb hazai kórusok mellett évről-évre velünk vannak határontúli énekes barátaink. A négy blokkból álló zenei alkalmat Európa-hírű orgonaművész kíséri, és négy karnagy vezényli. A blokkok elején püspökeink tolmácsolásában elhangzik egy-egy bibliai Ige. A hangversenyen a közönség négyszer együtt énekel a kórussal. Az est végén – összetartozásunk kifejezéseként is – egymás kezét fogva elénekeljük a Himnuszt, majd püspöki imával, közösen elmondott Mi Atyánkkal és püspöki áldással hagyjuk el a szakrális térré vált koncerttermet.

    Az énekek részben egy szólamban szólalnak meg, részben pedig több szólamban, hogy kórusmű-kincsünket is bemutassuk és örökül hagyjuk.

    Orgonaművész: Dr. Szabó Balázs

    Vezénylő karnagyok: Arany János, Berkesi Boglárka, Erdélyi Dániel, Parola Csaba

    Püspöki ima és áldás: Steinbach József dunántúli református püspök

    Igeolvasás: Géresi Róbert (Felvidék) és Fekete Károly református püspökök

     

     

    Rendező: Stereo Kft.

     

    Ajánlatunk


    Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

    Ajánló


    A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak…

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016