• Program


    Rejtélyes történelem - Mátyás király - valóság és legenda

    Rejtélyes történelem - Mátyás király - valóság és legenda

    A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 2. kedd, 19:00

    Hunyadi Mátyás a magyar történeti köztudat egyik legkedveltebb alakja. Amikor történelmi szereplők népszerűségét mérik Magyarországon, Mátyás király rendre a top háromban végez. Mondjuk ki, ő a magyar királyok között egy igazi „sztár”. Ugyanakkor pont emiatt: mindent tudni vélünk vele kapcsolatosan, már-már közeli ismerősként szemléljük őt, és vannak, akik szinte szakrális személyként beszélnek róla. Emellett a filmek és az irodalmi alkotások, sőt a politikai szándékok is befolyásolhatják a megítélését. Vajon a „közvélekedés” milyen viszonyban van a magyar középkorkutatás eddig elért eredményeivel? 

     

    A kérdésre adható lehetséges válaszról és a téma érdekességeiről Katona Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár történésze vendégével, Horváth Richárd történésszel beszélget majd. 

    Ajánlatunk


    A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

    Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át…

    Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016