• Program


  Rejtő Jenő: A szőke ciklon

  Rejtő Jenő: A szőke ciklon

  „Az élethez kell egy kis őrültség!” – és Evelyn Weston személyesen hozza el nekünk, miközben egy fegyenc szoros kíséretében az Álmodó Buddha nevű szobrocskát hajszolja, s bár az autóvezetés terén erős hiányosságokat mutat, ez nem zavarja abban, hogy szőke ciklonként kapja föl s hurcolja Európán és a Szaharán át a borostát nem tűrő tudós Sir Bannistert.

  Rejtő Jenő: A szőke ciklon
  Az előadás a Játékszín produkciója.

  „Az élethez kell egy kis őrültség!” – és Evelyn Weston személyesen hozza el nekünk, miközben egy fegyenc szoros kíséretében az Álmodó Buddha nevű szobrocskát hajszolja, s bár az autóvezetés terén erős hiányosságokat mutat, ez nem zavarja abban, hogy szőke ciklonként kapja föl s hurcolja Európán és a Szaharán át a borostát nem tűrő tudós Sir Bannistert. Ezekután még néhány családi kapcsolatra is fény derül, és megkerül egy bizonyos neszesszer, hogy aztán levonhassuk a konzekvenciát: „az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye – rövid és céltalan”.

  Rejtő Jenő népszerű regényéből Szente Vajk készített színpadi adaptációt, melyben maga Rejtő Jenő is fölbukkan… Öt színész huszonöt szerepben, meg még egy zongorista.

  A rendező a színpadi adaptáció szerzőjeként is jegyzi a produkciót. A premier előtti nyilatkozata szerint a darab kerettörténetét Rejtő Jenő írói módszerének érdekessége ihlette, azaz, hogy regényeit gépírónőknek diktálta. Az alkotómunka hevében az író és a lányok között több alkalommal is romantikus kapcsolat szövődött, sőt, előfordult, hogy az illető hölgyet elvette feleségül. Ezzel az emblematikus diktálással kezdődik a színdarab, melynek folytatásában az épp költözködő gépírókisasszony lakásában megjelenő ismerősök, rokonok el is játsszák a néző szeme láttára megszülető Rejtő-regény kalandos fordulatait.

  Az előadás hossza 2 óra 35 perc, egy szünettel.

  Közreműködők

  Színpadra alkalmazta: Szente Vajk

  Rejtő Őze Áron
  Magda Lévay Viktória
  Apa Szerednyey Béla
  Munkás Pusztaszeri Kornél
  Szomszéd Csonka András
  zongorán közreműködik: Gulyás Levente

  Mindig velünk: Józsa Imre

  Díszlettervező: Bátonyi György
  Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
  Zeneszerző: Gulyás Levente
  Dramaturg: Lőkös Ildikó
  Ügyelő: Varga Miklós
  Súgó: Dobos Erika, Sajben Anita
  Rendezőasszisztens: Erdélyi Adrienn, Petyi János
  Rendező: Szente Vajk

  Ajánló


  AZAHRIAH koncert szeptember 24-én Debrecenben a Víztoronykertben. Vendég: Saya Noé

  InTimE. Mindössze két szótag, megannyi jelentés és egy látványos, elgondolkodtató koreográfia Frenák…

  Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016