• Program


  Rigó Jancsi
  2

  Rigó Jancsi

  Élet, vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk. Sok humorral, s olyan dallamokkal, mint a „Van-e szerelmesebb vallomás", vagy a „Szeretni bolondulásig", az „Álmaimban valahol már jöttél felém", a „Túl szép, amit te adsz"... s ha „Kellene ma éjjel egy kis hacáré-hacacáré", akkor jöjjenek el megnézni.

  Fényes Szabolcs-Békeffi István:
  RIGÓ JANCSI
  operett

  Azt tartják, hogy az operett azért nem állja meg a helyét, mert nincs köze a valósághoz. Nos, én most egy olyan operettet ajánlok a figyelmükbe, amely valóságalapokon nyugszik. Egy élet-operettet: a Rigó Jancsi-t. Süteményként számtalanszor találkozhattak már ezzel a névvel, de kevesen tudják, hogy ez egy híres cigányprímás neve. Pákozdon született. Öt évesen már hegedült. Húrokat a tanárától lopott hozzá. Huszonnégy éves volt, amikor saját zenekarával elindult a nagyvilágba szerencsét próbálni. Párizsban, Chimay herceg és felesége, egy amerikai milliomos lánya, Clara Ward hallotta játszani. Az asszony beleszeretett a fiatal prímásba, és elhagyta érte a férjét. A szerelem közel tíz évig tartott. Ezalatt több mint NYOLC millió dollárt szórtak el. Ezután Klára elhagyta Jancsit. Rigó Jancsi évekig bolyongott Európa nagyvárosaiban. Egykori szerelme, a szintén cigány származású Barcza Mariska megpróbálta visszacsalogatni, de nem járt sikerrel. Jancsi szegényen, lezüllötten és elfeledetten halt meg. „Utoljára egy levitézlett színésznővel járta a lebujokat, és hegedűjén keserves magyar nótákat játszott."

  Élet, vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk. Sok humorral, s olyan dallamokkal, mint a „Van-e szerelmesebb vallomás", vagy a „Szeretni bolondulásig", az „Álmaimban valahol már jöttél felém", a „Túl szép, amit te adsz"... s ha „Kellene ma éjjel egy kis hacáré-hacacáré", akkor jöjjenek el megnézni. Várjuk önöket.
  Szeretettel ajánlom figyelmükbe!
  Rendező: Moravetz Levente

  Átdolgozta: Romhányi Ágnes
  A betétdalok szövegírói: Kellér Dezső, Pártos Jenő, Szécsén Mihály

  Szereposztás:
  RIGÓ JANCSI: TÖRÖK TAMÁS
  CLARA: DIMANOPULU AFRODITÉ
  FICSÚR: DÓSA MÁTYÁS / CSATHÓ NORBERT
  LISETTE: NAGY BARBARA
  MARISKA: NAGY SZILVIA
  CHERMAY: VÁRHELYI DÉNES
  ALBERT: NAGY LÓRÁNT
  MÁMI: DÉR GABI
  ÖREG PRÍMÁS: KELEMEN CSABA
  LAJOS: RÁCZ JÁNOS
  GYULA: REITER ZOLTÁN
  BÉLA BÁCSI: BALOGH ANDRÁS
  ELEMÉR: RADVÁNSZKI SZABOLCS
  IMPRESSZÁRIÓ: TÓTH LEVENTE
  ADJUTÁNS: KÓS MÁTYÁS
  FŐPINCÉR: LISZTÓCZKI PÉTER

  GGTÁNC EGER, ZENEKAR

  Díszlet: BÉNYEI MIKLÓS
  Jelmez: MOLNÁR GABRIELLA
  Zenei vezető:NAGY ZOLTÁN
  Korrepetitor: MARÍK ERZSÉBET
  Koreográfus: TOPOLÁNSZKY TAMÁS Harangozó Gyula-díjas Érdemes művész
  Koreográfus asszisztens: KELEMEN DOROTTYA
  Ügyelő: HÓDOSI ILDIKÓ
  Súgó: SZECSKÓ ANDREA
  Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA

  Rendező: MORAVETZ LEVENTE

  Az előadást az UMPA Ügynökség engedélyezte.

  Ajánló


  Mára mindenki megtudta, milyen érzés karanténban lenni. Milyen szituációk játszódtak le szülő és…

  Nyáron három alkalommal ismét Mozikert a MOMkult szabadtéri színpadán! Vetítések: július 28., kedd,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016