• Program


    Rigó Jancsi
    2

    Rigó Jancsi

    Élet, vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk. Sok humorral, s olyan dallamokkal, mint a „Van-e szerelmesebb vallomás", vagy a „Szeretni bolondulásig", az „Álmaimban valahol már jöttél felém", a „Túl szép, amit te adsz"... s ha „Kellene ma éjjel egy kis hacáré-hacacáré", akkor jöjjenek el megnézni.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. május 15. péntek, 16:00

    Fényes Szabolcs-Békeffi István:
    RIGÓ JANCSI
    operett

    Azt tartják, hogy az operett azért nem állja meg a helyét, mert nincs köze a valósághoz. Nos, én most egy olyan operettet ajánlok a figyelmükbe, amely valóságalapokon nyugszik. Egy élet-operettet: a Rigó Jancsi-t. Süteményként számtalanszor találkozhattak már ezzel a névvel, de kevesen tudják, hogy ez egy híres cigányprímás neve. Pákozdon született. Öt évesen már hegedült. Húrokat a tanárától lopott hozzá. Huszonnégy éves volt, amikor saját zenekarával elindult a nagyvilágba szerencsét próbálni. Párizsban, Chimay herceg és felesége, egy amerikai milliomos lánya, Clara Ward hallotta játszani. Az asszony beleszeretett a fiatal prímásba, és elhagyta érte a férjét. A szerelem közel tíz évig tartott. Ezalatt több mint NYOLC millió dollárt szórtak el. Ezután Klára elhagyta Jancsit. Rigó Jancsi évekig bolyongott Európa nagyvárosaiban. Egykori szerelme, a szintén cigány származású Barcza Mariska megpróbálta visszacsalogatni, de nem járt sikerrel. Jancsi szegényen, lezüllötten és elfeledetten halt meg. „Utoljára egy levitézlett színésznővel járta a lebujokat, és hegedűjén keserves magyar nótákat játszott."

    Élet, vagy operett? Döntsék el Önök. Mi előadjuk. Sok humorral, s olyan dallamokkal, mint a „Van-e szerelmesebb vallomás", vagy a „Szeretni bolondulásig", az „Álmaimban valahol már jöttél felém", a „Túl szép, amit te adsz"... s ha „Kellene ma éjjel egy kis hacáré-hacacáré", akkor jöjjenek el megnézni. Várjuk önöket.
    Szeretettel ajánlom figyelmükbe!
    Rendező: Moravetz Levente

    Átdolgozta: Romhányi Ágnes
    A betétdalok szövegírói: Kellér Dezső, Pártos Jenő, Szécsén Mihály

    Szereposztás:
    RIGÓ JANCSI: TÖRÖK TAMÁS
    CLARA: DIMANOPULU AFRODITÉ
    FICSÚR: DÓSA MÁTYÁS / CSATHÓ NORBERT
    LISETTE: NAGY BARBARA
    MARISKA: NAGY SZILVIA
    CHERMAY: VÁRHELYI DÉNES
    ALBERT: NAGY LÓRÁNT
    MÁMI: DÉR GABI
    ÖREG PRÍMÁS: KELEMEN CSABA
    LAJOS: RÁCZ JÁNOS
    GYULA: REITER ZOLTÁN
    BÉLA BÁCSI: BALOGH ANDRÁS
    ELEMÉR: RADVÁNSZKI SZABOLCS
    IMPRESSZÁRIÓ: TÓTH LEVENTE
    ADJUTÁNS: KÓS MÁTYÁS
    FŐPINCÉR: LISZTÓCZKI PÉTER

    GGTÁNC EGER, ZENEKAR

    Díszlet: BÉNYEI MIKLÓS
    Jelmez: MOLNÁR GABRIELLA
    Zenei vezető:NAGY ZOLTÁN
    Korrepetitor: MARÍK ERZSÉBET
    Koreográfus: TOPOLÁNSZKY TAMÁS Harangozó Gyula-díjas Érdemes művész
    Koreográfus asszisztens: KELEMEN DOROTTYA
    Ügyelő: HÓDOSI ILDIKÓ
    Súgó: SZECSKÓ ANDREA
    Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA

    Rendező: MORAVETZ LEVENTE

    Az előadást az UMPA Ügynökség engedélyezte.

    Ajánlatunk


    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

    A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    Ajánló


    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016