• Program


    Ryoji Ikeda: Ultratronics / BARTÓK TAVASZ 2024

    Ryoji Ikeda: Ultratronics / BARTÓK TAVASZ 2024

    Live set

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 20:00

    Koncepció: Ryoji Ikeda

    Komputergrafika: Tomonaga Tokuyama

     

    Ryoji Ikeda a kortárs elektronikus zene és vizuális művészet vezető alkotója Japánban. Nála a hang és a látvány olyan szoros egységként jelenik meg, hogy a néző-hallgató nem is tudja eldönteni, vajon a mérnöki módon eltervezett akusztikus folyamatok generálják-e a szédítő látványt, vagy épp fordítva: a szemkápráztató felületek minden egyes képkockája közvetlenül transzformálódik hangokká. Munkáiban az absztrakt matematikai-geometriai világ, az anyagot mozgató és formáló fizikai törvényszerűségek felfokozott érzékiséggel jelennek meg.

    Legutóbbi, Ultratronics című albumán és a hozzá kapcsolódó koncerten alkotóművészi pályájának korábbi periódusaihoz tér vissza, de nem a múltidézés vagy a nosztalgia, hanem egy újabb futurisztikus vízió megteremtésének jegyében. A matematikai modellek révén vezérelt hang- és képáramlás valamiféle digitális zűrzavarnak tűnhet elsőre, ám ahogy a közönség fokozatosan belakja ezt a sajátos világot, úgy ismeri fel a mindent és a mindenséget vezérlő szívdobbanásokat.

    Ryoji Ikeda koncertje előtt yibai, azaz Gerlei Dávid készíti elő a terepet a fagyos ambient, az IDM és a kortárs komolyzene jegyeit is felvonultató zenei anyagával.

    Stroboszkóp és erős fényhatások használata miatt az előadás megtekintését arra érzékeny nézőink számára nem ajánljuk.

    A koncert a Bartók Tavasz keretében a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

    Ajánlatunk


    ALESZJA POPOVA ÉS ARHANGLESZKI VLADIMIR TÁNCSTÚDIÓJA ÉVZÁRÓ BALETT GÁLA

    A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban.

    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

    Ajánló


    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016