• Program


    Scott Joplin: Treemonisha

    Scott Joplin: Treemonisha

    Scott Joplin: Treemonisha
    A Mezítlábas Opera Társulat előadása.

    A Mezítlábas Opera a Kisképző kórusának társulata, amely idén immár a nyolcadik operaelőadását készítette el. Céljuk, hogy megmutassák, hogy az opera műfajában a nagy színpadokon kívül is van élet.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 2. péntek, 18:00

     

    Scott Joplin, a világ legismertebb ragtime-jainak szerzője életében egyetlen operát írt, a szokatlan, őszinte és néha meghökkentő mesét, a Treemonishát. A mű különleges helyét az életműben mi sem bizonyítja jobban, minthogy a szerző egyik utolsó befejezett műve, és Joplin egyetlen igazi előadást sem láthatott megvalósulni, hiába szorgalma azt.

    Az elzárt kis faluban játszódó történet középpontjában egy közösség és egy család áll, mely a jóra törekszik, és a tudatlanság, a hiedelmek és a lustaság ellen küzd. A mese kellékei a mágikus kalap, a titkokat őrző fa és egy ármányos csaló, azonban a női bölcsesség és tisztánlátás úgy látszik, ezúttal mindent legyőz…

     

    Szereplők:
    Benkő-Benczúr Anna
    Márton Luca
    Brindzik József
    Nagy Réka Janka
    Kálnai Viola
    Beliczky Márton
    Tuan Thanh Mai
    Szentandrási-Szabó Lola
    Nyikos Katalin
    Máthé Adél
    Zykov Lili
    Rosta Ilona
    Birkás Zsófia
    Bizzer Mátyás
    Zsadányi Sára

     

    Zongorán közreműködik, zenei asszisztens: Velki Luca
    Zenei vezető: Tóth Árpád
    Rendező: Pavelcze István

     

     

     

    Ajánlatunk


    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

    Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

    Ajánló


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016