• Program


  Aktuális előadások
  A magyarok Sisinek becézett szépséges királynéja a Habsburg-ház embertelenül merev etikettjének szorításában vergődik: a birodalom súlyosbodó gondjaival foglalatoskodó férje elhanyagolja, anyósa zsarnokoskodása tönkreteszi mindennapjait, gyermekeit nem nevelheti és kedvenc kedvteléseinek sem élhet. Olaszországban és Magyarországon érzi otthon magát, tökéletesen megtanul magyarul, szoros személyes kapcsolatot ápol a magyar főrendekkel, legfőképp az Andrássy családdal és Deák Ferenccel. Számos történész egybehangzó véleménye szerint „Erzsébet női eszköztárával presszionálta az uralkodót a magyarokkal való kiegyezés előkészítésére”.

  A Sisi életéről szóló romantikus regények és filmek után a GG Tánc Eger vezetője, Topolánszky Tamás állítja táncszínpadra a szerencsés csillagzat alatt született ifjú hercegnő, a kezdetben felhőtlenül boldog császárné és magyar királyné, szabadságra vágyó, mégis béklyóban vergődő, gondokkal terhelt, majd a Genfi tó partján váratlanul tragédiába torkolló életét.

   

  Előadják:
  Sisi, Wittelsbach Erzsébet magyar királyné: Forczek Janka
  Ferenc József császár: Emődi Attila
  Zsófia főhercegnő, Ferenc József anyja, Fekete Árny: Czvikli Fanni
  Andrássy Gyula magyar gróf: Szalai-Bordás Ádám
  Ilona, Sisi nővére: Fodor Sára/Rovó Virág m.v.
  Sophie, Sisi lázadó húga: Novák Laura
  Rudolf, Sisi harmadik gyermeke: Plita Márk
  Vetsera Mária, Rudolf szerelme: Martina Tizzi
  Merénylő (Luigi Luchen): Gioele Del Santo

  Közreműködik az Accord Quartet
  Dramaturg: Pinczés István, Jászai-díjas
  Zeneszerző: Zombola Péter, Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas
  Jelmeztervező: Papp Janó
  Díszlettervező: Mira János, Jászai-díjas
  Szcenika: Engler Imre/Fodor Zsolt
  Fővilágosító: Oláh Sándor
  Ügyelő: Ujhelyi Réka
  Koreográfus-asszisztnes: Emődi Attila
  Rendező-asszisztens: Kiss Alexandra
  Koreográfus-rendező: Topolánszky Tamás, Harangozó-díjas, Érdemes művész

  Támogatók: Nemzeti Táncszínház, Gárdonyi Géza Színház, EMMI, NKA, Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Eisberg Hungary Kft.

  Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

  Ajánló


  A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago.

  Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék -…

  Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016