• Program


  Sörgyári...

  Sörgyári...

  Hrabal édesanyja alakján keresztül énekli meg egy letűnt világ krónikáját. Azét a világét, ami nekünk is ismerős lehet nagy- és dédszüleink elbeszéléseiből, és amit csak itt érthetünk meg igazán Kelet-Közép-Európában. Előadásunk ott kezdődik, ahol mindez véget ér.

   több

  Sörgyári...

  „Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!”

  Hrabal édesanyja alakján keresztül énekli meg egy letűnt világ krónikáját. Azét a világét, ami nekünk is ismerős lehet nagy- és dédszüleink elbeszéléseiből, és amit csak itt érthetünk meg igazán Kelet-Közép-Európában. Előadásunk ott kezdődik, ahol mindez véget ér.1949-et írunk, és a nymburki sörgyár sem kerülheti el a sorsát: államosítják.„A múltat végképp eltörölni” eszméje indexre tesz mindent és mindenkit a boldog békeidőkből. Lomtárba kerül Francin és Pepin bácsi is. Ekkor jön Mariska, vagyis Hrabal-anyu, és azt teszi, amit a lelkiismerete diktál: emlékezik. És hála mindent megelevenítő képzeletének, a sörgyár újra élni kezd.

  Játsza: Kéner Gabi
  Rendezte: Kaj Ádám

  Ajánló


  Fenyő Miklós a 60-as évektől a rock & roll elsőszámú, és utánozhatatlan hazai…

  A Kossuth díjas színművésznek negyedszázada jelent meg első lemeze, rajta az azóta legendássá…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016