• Program


    Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

    Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

    A zene mint univerzális nyelv, az érzelmeken keresztül nyújt módot a megértésre, képzeletbeli útvonalakat teremt, és a benyomások segítségével bármely nyelvnél könnyebb kapcsolódást tesz lehetővé.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 2. kedd, 18:00

    Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

    Műsor:

    Fernando Sor (1778-1839)
    Fantasía op 54 bis “al estilo español”

    Antón García Abril (1933-2021)
    “In Memoriam”
    Homenaje a la Giralda

    Alberto Ginastera (1916-1983)
    Canción del Árbol caído (Milonga)

    Astor Piazzolla (1921-1992)
    Lo que vendrá (Tango)

    Toru Takemitsu (1930-1996)
    Bad Boy

    Joaquín Rodrigo (1901-1999)
    Tonadilla (Allegro ma non troppo – Minueto pomposo – Allegro vivace)

    Manuel de Falla (1876-1946)
    Danza del Molinero
    Romance del Pescador
    La Vida Breve

    Közreműködik:
    Antonio Duro – gitár
    Francisco Bernier – gitár

    Sevilla Guitar Duo: A világ gitárjai

    Magellán és Elcano hősies tette, a Föld első körülhajózása öt évszázaddal ezelőtt hiteles módon bizonyította, hogy a bolygó kerek, és egyben az első példát jelentette a globalizációra. Széles körű hatásaival ez a mérföldkő megteremtette a világ valamennyi népe közötti kommunikáció lehetőségét. A zene mint univerzális nyelv az érzelmeken keresztül nyújt módot a megértésre, képzeletbeli útvonalakat teremt, és a benyomások segítségével bármely nyelvnél könnyebb kapcsolódást tesz lehetővé. Ezzel a gondolattal és a Föld körülhajózásának 500. évfordulója alkalmából a Sevilla Gitárduó – a korai felfedezőkhöz hasonlóan – zenei körutat tervez, bejárva a dallam kikötőit és tájait, melyek ma, a távolság dacára, oly közelinek tűnnek számunkra.

    A Spanyol Nagykövetség által szervezett koncertet Francisco Bernier gitárművész, a neves Michele Pittaluga Nemzetközi Gitárverseny olaszországi első helyezettje és Antonio Duro fémjelzik, utóbbi a kritikák szerint egyike a legmagasabb technikai és előadói tudással rendelkező zenészeknek. Miután szólistaként már megmutatták előadásmódjuk tisztaságát és kifinomultságát, ezúttal együttesként nyújtják ismereteik legjavát.

    Ajánlatunk


    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

    A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

    Ajánló


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

    Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016