• Program


  Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

  Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

  A zene mint univerzális nyelv, az érzelmeken keresztül nyújt módot a megértésre, képzeletbeli útvonalakat teremt, és a benyomások segítségével bármely nyelvnél könnyebb kapcsolódást tesz lehetővé.

  Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

  Műsor:

  Fernando Sor (1778-1839)
  Fantasía op 54 bis “al estilo español”

  Antón García Abril (1933-2021)
  “In Memoriam”
  Homenaje a la Giralda

  Alberto Ginastera (1916-1983)
  Canción del Árbol caído (Milonga)

  Astor Piazzolla (1921-1992)
  Lo que vendrá (Tango)

  Toru Takemitsu (1930-1996)
  Bad Boy

  Joaquín Rodrigo (1901-1999)
  Tonadilla (Allegro ma non troppo – Minueto pomposo – Allegro vivace)

  Manuel de Falla (1876-1946)
  Danza del Molinero
  Romance del Pescador
  La Vida Breve

  Közreműködik:
  Antonio Duro – gitár
  Francisco Bernier – gitár

  Sevilla Guitar Duo: A világ gitárjai

  Magellán és Elcano hősies tette, a Föld első körülhajózása öt évszázaddal ezelőtt hiteles módon bizonyította, hogy a bolygó kerek, és egyben az első példát jelentette a globalizációra. Széles körű hatásaival ez a mérföldkő megteremtette a világ valamennyi népe közötti kommunikáció lehetőségét. A zene mint univerzális nyelv az érzelmeken keresztül nyújt módot a megértésre, képzeletbeli útvonalakat teremt, és a benyomások segítségével bármely nyelvnél könnyebb kapcsolódást tesz lehetővé. Ezzel a gondolattal és a Föld körülhajózásának 500. évfordulója alkalmából a Sevilla Gitárduó – a korai felfedezőkhöz hasonlóan – zenei körutat tervez, bejárva a dallam kikötőit és tájait, melyek ma, a távolság dacára, oly közelinek tűnnek számunkra.

  A Spanyol Nagykövetség által szervezett koncertet Francisco Bernier gitárművész, a neves Michele Pittaluga Nemzetközi Gitárverseny olaszországi első helyezettje és Antonio Duro fémjelzik, utóbbi a kritikák szerint egyike a legmagasabb technikai és előadói tudással rendelkező zenészeknek. Miután szólistaként már megmutatták előadásmódjuk tisztaságát és kifinomultságát, ezúttal együttesként nyújtják ismereteik legjavát.

  Ajánló


  Musical gyerekeknek FEKETE ISTVÁN kisregénye alapján Szöveg és dalszöveg: GYŐREI ZSOLT és SCHLACHTOVSZKY CSABA Bemutató: 2014. november 15.

  Néhány éve A vendégek címmel nagy sikerrel vetítették a mozik Sally Potter filmjét, amelyből az angol forgatókönyvíró és rendező saját…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016