• Program


  Süsü, a sárkány - a Fogi Színház előadása

  Süsü, a sárkány - a Fogi Színház előadása

  A televízióból jól ismert egyfejű sárkány, a jóságos Süsü kel életre a szín padon, hogy barátjával, a királyfival járja végig kalandos útját. „Útitársuk” a sok nagyszerű sláger és – remélhetően – a gyerekek szüntelen nevetése.

   több

  Csukás István – Bergendy István
  Süsü, a sárkány
  – zenés mesejáték –

  A televízióból jól ismert egyfejû sárkány, a jóságos Süsü kel életre a szín padon, hogy barátjával, a királyfival járja végig kalandos útját. „Útitársuk” a sok nagyszerû sláger és – remélhetôen – a gyerekek szüntelen nevetése. Süsü a híres egyfejű, egy jóindulatú sárkány, akit eredeti hazájában, a többfejű sárkányok földjén gyakran kigúnyoltak egyetlen feje miatt. Süsü egy légynek sem tudna ártani, így az ellenséget is inkább meggyógyította, amiért apja a Sárkánykirály mérgében kitagadta. Süsütől az emberek eleinte rettegnek és azt hiszik, hogy a királykisasszonyt jött elrabolni. Szerencsére összetalálkozik a kóbor királyfival az Utilapúbirodalom legkisebb fiával, akivel életre szóló barátságot kötnek. Süsü és a királyfi látszatpárviadalt vívnak a királyi udvarban a királylány kezéért, amit előzetes megbeszélésük szerint Süsünek kellene megnyerni, ám Süsü elárulja magát, így végül a királyfi veszi feleségül a szépséges királykisasszonyt.

  Süsü is ott marad a várban és mindenki megszereti, kikiáltják a királyság fő-fő mindenes sárkányának. Süsü bájos alakja vajszívével és kétbalkezességével elbűvöli a kicsiket és nagyokat egyaránt.

  Süsü Fogarasy András/Lénárt László
  Királyfi Presits Tamás/Frech Zoltán/Pozsgai Zoltán
  Királylány Fogarasy Bernadett/Presits Bernadett
  Öreg király Kiss Gábor/Németh László
  Dadus Borbáth Ottilia/Szabó Zsuzsi/Balázs Andrea
  Kancellár Bárkány Miklós/Benedek Gyula
  Szénégető/Cölöpverő Boros ádám/Bodrogi Attila

  Díszlet–jelmez: Zeke Edit
  Rendezô: Schlanger András

  Ajánló


  Különös, a klasszikus cirkusz határait kitágító, egyedi hangulatú előadás a Tündértánc – Nővarázs.…

  A Tündértánc - Nővarázs című cirkuszi műsor 2020. szeptemberig lesz látható Budapesten a…

  A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016