• Program


    Sütő András: Egy lócsiszár virágvasárnapja

    Sütő András: Egy lócsiszár virágvasárnapja

    A békére, nyugalomra, családi harmóniára vágyó és azt hittel és erővel megőrizni szándékozó, a jogbiztonságban bízó Kohlhaas Mihály, lókereskedő a saját igaza védelmében - jogtalanul megvámolt lovai miatt -, szembe fordulni kényszerül mindazzal, amiben hitt, amire felépítette életét, hogy végül önmagából is kifordulva, támadást intézzen a fennálló hatalom ellen.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 19:00

    Sütő András: EGY LÓCSISZÁR VIRÁGVASÁRNAPJA
    Bemutató: 2023. március 3.
    Rendező: Csiszár Imre

    Kohlhaas Mihály a legendává és hőssé lett lókereskedő története több írót is megihletett. Heinrich von Kleist novelláját 1974-ben írta színművé, a szintén legendává lett Sütő András erdélyi magyar író. A békére, nyugalomra, családi harmóniára vágyó és azt hittel és erővel megőrizni szándékozó, a jogbiztonságban bízó Kohlhaas Mihály, lókereskedő a saját igaza védelmében - jogtalanul megvámolt lovai miatt -, szembe fordulni kényszerül mindazzal, amiben hitt, amire felépítette életét, hogy végül önmagából is kifordulva, támadást intézzen a fennálló hatalom ellen. Tragikus sorsa a mai napig is jelkép: azé az emberé, aki hittel teli, szelíd és békés világszemléletét fegyverré kovácsolja igazának megvédéséért.

    Az előadás rendezője a szolnoki színház művészeti vezetője, Csiszár Imre, Kossuth és Jászai Mari-díjas színész, aki nem ismeretlen a szolnoki közönségnek, hiszen az előző évadban Örkény István Kulcskeresők című komédiáját Mihályfi Balázs főszereplésével és Ruzante vérbő vígjátékát, A csapodár madárkát rendezte.

    Ajánlatunk


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

    Ajánló


    Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016