• Program


  Szakrális földrajz - Oltáron az Olt folyó

  Szakrális földrajz - Oltáron az Olt folyó

  Balla Ede Zsolt székelyudvarhelyi író, szakrálisföldrajz-kutató vetítéssel egybekötött előadása

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: szeptember 27. kedd, 18:00

  Szakrális földrajz - Oltáron az Olt folyó

  Az élet vízben születik. Ezért ha a születésről, életútról és célba érésről lényegi tudást szeretnénk, a vizeket kell alaposan megismerni. A források, folyó-folyamatok és torkolatok a rokonító gondolkodás elvén mindannyiunk életéről szólnak. De szólnak arról a közösségekről, nemzetekről is, mely az illető folyók vízgyűjtőjében laknak. A Kárpát-haza talán legfontosabb üzenete az itteni vizek szentségéről szól. Akár a Balaton, akár a Duna-Tisza köze, netán szent forrásaink és kútjaink képe sejlik fel előttünk: rá kell döbbennünk, hogy Földanyánk Méhének Magzatvizével találkozunk általuk. Mitől válik szentté a víz? Mi a különbség a hétköznapi víz és az életvíz között? Mire tanít bennünket a Kárpát-haza méltatlanul elfelejtett szent folyója, az Olt?

  Ajánlatunk


  A Mágnás Miska a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, mely újra és újra repertoárra kerül zenés és prózai színházakban egyaránt. Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor olyan pompás, örökzöld számainak, mint például A nő szívét ki ismeri, az Úgy szeretnék boldog lenni vagy a Cintányéros cudar világ.

  A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát megjelenítő előadás népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

  Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka nagy politikai játszmával, őrült vágyakkal, balfácánokkal és sok-sok szerelemmel.

  Ajánló


  ifj. Johann Strauss A denevér Nagyoperett három felvonásban, magyar nyelven, angol és magyar felirattal

  Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016