• Program


  Szegedi Kortárs Balett: Diótörő
  10

  Szegedi Kortárs Balett: Diótörő

  A Diótörő balett ötlete a cári színház egykori igazgatójától származott. E. T. A. Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje alapján olyan mese-balettet akart színpadra vinni, ami minden addigit felülmúl, mind hangzásban, mind pedig látványban.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: 2023. november 30. csütörtök, 19:00

  a Szegedi Kortárs Balett előadása

  A Diótörő balett ötlete a cári színház egykori igazgatójától származott. E. T. A. Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje alapján olyan mese-balettet akart színpadra vinni, ami minden addigit felülmúl, mind hangzásban, mind pedig látványban. Csajkovszkijt kérte fel a muzsika megkomponálására. A hattyúk tava és a Csipkerózsika után harmadik, egyben utolsó balettje is nagy sikert hozott a szerzőnek. A Diótörő zenéjéből előbb a hat tételes szvit került bemutatásra 1892. márciusában, majd ugyanezen év decemberében bemutatták a pompásan kiállított színpadi művet is. A Diótörő a balett irodalom leggyakrabban játszott darabja lett.

  Karácsony este együtt díszíti a család a szalonban felállított hatalmas fát. Sorra érkeznek a vendégek, megkezdődik az ajándékok átadása. Rengeteg kedves játék, mesefigura, báb van a fa alatt. A gyerekek keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A kislány az este izgalmai után új játékával aludni tér. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, a bábok, játékok életre kelnek, a szobát egerek népesítik be, és fosztogatni kezdik a fát. Megindul a kalandok sorozata. Később Diótörő herceg boldogan köszönti a szépséges leányzóvá serdült Marikát - Mária hercegnőt. A kislány hol félelmetes, hol csodálatos álmai jelennek meg a történetben.

  AZ ELŐADÁS HOSSZA KB. 60 PERC, SZÜNET NÉLKÜL.

  Táncolják:
  Marika: Diletta Savini
  Diótörő: Czár Gergely
  Drosselmeyer nagybácsi: Kalmár Attila
  Frici Marika testvére: Graziano Bongiovanni
  Anya és Egérkirálynő: Nyeste Adrienn
  Apa és Tortavár ura: Tarnavölgyi Zoltán
  Dada és Cukorszilva Tündér: Bocsi Petra
  Barbie és Rózsahercegnő: Diletta Ranuzzi
  Baltazár a bátor: Kiss Róbert
  Egérkirály: Francesco Totaro
  Rózsaherceg: Füzesi Csongor
  Kínai lány: Nier Janka
  Arab lány: Miriam Munno
  Spanyol lány: Letizia Melchiorre

  Gyerekek, egerek, hópihék:
  Desirée Bazzani, Miriam Munno, Letizia Melchiorre, Nier Janka, Füzesi Csongor, Bocsi Petra

  Alkotók

  Zene: P. I. Csajkovszkij
  Fény: Stadler Ferenc
  Bábok: Tóth Andrea, Kiss Attila Etele
  Fejdísz: Zazzy Design
  Díszlet, jelmez: Horányi Júlia

  Koreográfus: Juronics Tamás

  Balett-igazgató: Pataki András
  Művészeti vezető: Juronics Tamás

  Ajánlatunk


  A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

  A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

  Ajánló


  Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

  „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

  Johann Sebastian Bach – Felix Mendelssohn-Bartholdy MÁTÉ-PASSIÓ Oratórium egy részben, német nyelven, magyar és angol felirattal

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016