• Program


    Szente Béla - Gulyás Levente: A kolozsvári bíró

    Szente Béla - Gulyás Levente: A kolozsvári bíró

    Az álruhás Mátyás királyt befogják a város népével együtt fát hordani, fát vágni a kolozsvári bíró udvarára. Közben kap jó néhányat a bikacsekkel a hátára is. 3 db fára felírja a nevét, s mikor néhány nap múlva királyi ruhában, kísérettel megjelenik, elszámoltatja a bírót, aki kegyelemért esedezik.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 2. hétfő, 18:00

    Szente Béla - Gulyás Levente: A kolozsvári bíró
    zenés mesejáték
    Az Aradi Kamaraszínház előadása

    Előadásunk az ismert történetet meséli el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A történet érdekessége, hogy az igazságos Mátyás mellett megjeleníti Beatrix királyné alakját, szeretetteljes házastársi vetélkedést ajánl a bölcs király nejének az igazságosztás terén.

    Természetesen itt is csak “az igazság” és Mátyás győzhet. Az előadást kifejezetten óvodások és alsó tagozatos kisdiákok számára alakítottuk 50 perces előadássá.


    Szereplők:
    Mátyás király.................... Tege Antal
    Kolozsvári bíró................. Katkó Ferenc
    Beatrix királyné................ Éder Enikő
    Söndörgöndör, hajdú....... Szabó Lajos Péter
    legény.............................. Gulyás Attila

    Rendezte: Tege Antal

    Ajánlatunk


    musical két részben

    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

    Ajánló


    Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016