• Program


  Szerenádok, vonósok és rézfúvósok - Múlt és Jelen
  2

  Szerenádok, vonósok és rézfúvósok - Múlt és Jelen

  Rézfúvósok teszik különlegessé vonószenekari sorozatunk második estjét. Mindkét szólistánk hazai tevékenységük mellett neves európai zenekarok és zeneművészeti egyetemek művésze.

  Aktuális előadások  Szerenádok, vonósok és rézfúvósok - Múlt és Jelen

  Műsor:
  E. Elgar: e-moll vonósszerenád op. 20
  G. P. Telemann: D-dúr kürtverseny
  Eötvös Péter: Hommage à Domenico Scarlatti
  Szólista:  Zempléni Szabolcs – kürt
  --
  Fekete Gyula: Harsonaverseny
  Szólista: Fejér András – harsona
  Szervánszky Endre: Szerenád vonószenekarra

  Műsorunk kezdetén a kései romantika angol szerzője a boldog biztonság perceit ajándékozza szerenádjával. Telemann kürtversenyét Zempléni Szabolcs előadásában élvezhetjük, majd egy olyan kortárs mű következik, mely önmagában is két kor találkozása.

  Eötvös Péter A szerelemről és más démonokról című operája Márquez kisregényéből készült. Ennek egy áriáját dolgozta át a zeneszerző kürtverseny-tétellé, melyben a hőstenor néhai első feleségére emlékezik. A történet a 18. századi Spanyolországban játszódik, a hölgy zenetanára nem más volt, mint Domenico Scarlatti. Eötvös Scarlatti 550 billentyűs szonátájából válogatott különböző részleteket művéhez.
  Fekete Gyula Harsonaversenyét hangszerének kivételes képességű virtuóza, Fejér András számára írta 2004-ben. Első tétele ünnepélyes, erőteljes, a középső lírai, gyöngéd zene, míg a harmadik tétel tréfás, játékos karakterű.

  100 éve született Szervánszky Endre, a Bartók és Kodály után következő második nemzedék tagja. Az 1947-48-ban írt vonószenekari Szerenád dallamos, könnyen érthető, magyaros, ritmikus és szórakoztató zene.

  Ajánló


  „A Szabadnak születtél különleges helyet foglal el lemezeim sorában. A rendkívüli körülmények rendezte, drámai események, történések lenyomata. Egy váratlan, sorsokat…

  ÚJÉVI OPERETT GÁLA 2022 – Ünnepi koncert az operett csillagaival A hagyományokhoz hűen az újév első napjaiban újra látható lesz…

  A koncerten a legnagyobb slágerek mellett unikumként a ritkán játszott dalok is felcsendülnek, így a legnagyobb rajongóknak is bőven tartogat…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016