• Program


  Színésznők

  Színésznők

  A pionírok élete nem volt könnyű. A közönség tehetséges prostituáltaknak tekintette őket, és ha nem kívántak ennek megfelelően viselkedni, vagy bizonyos szolgáltatásokat nyújtani, kitették magukat otromba tréfáiknak esetleg kegyetlen bosszújának..

  Aktuális előadások

  April De Angelis – Színésznők

  Egyszer II. Károly angol királynak várakoznia kellett, hogy a színházban, elkezdődjön az előadás. Mi tart ilyen sokáig?! – türelmetlenkedett a király. A királyné borotválkozik. – hangzott a válasz. Akkor mostantól játssza nő! – rendelkezett a király. És ettől a naptól kezdve törvénybe került, hogy női karaktereket, csak nők játszhatnak az angol színpadon. Ez a színházi anekdota őrzi a restauráció korában lejátszódó nagy színházi forradalom kezdetét és okát.

  April De Angelis, kortárs angol írónő Playhouse Creatures című művében az első hivatásos színésznők portréját rajzolja meg. A pionírok élete nem volt könnyű. A közönség tehetséges prostituáltaknak tekintette őket, és ha nem kívántak ennek megfelelően viselkedni, vagy bizonyos szolgáltatásokat nyújtani, kitették magukat otromba tréfáiknak esetleg kegyetlen bosszújának. Többségük tragikus véget ért, de egyvalakinek sikerült felemelkednie, feljutni a legmagasabb körökig, egészen a király ágyáig…

  Játsszák
  Doll Common – Ágens
  Mrs Betterton – Györgyi Anna
  Mrs Marshall – Nagyabonyi Emese
  Mrs Farley – Deáky Szandra
  Nell Gwyn – Jeney Luca

  Közreműködnek a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium diákjai
  Csengey Márton
  Fehérvizi Lajos
  Paillot Ábel
  Pintér Gergő
  Rataj Brúnó
  Tok Imre
  Urbán Kristóf

  Alkotók:
  Fordította / Budai Attila
  Jelmez / Cselényi Nóra
  Díszlet / Enyvvári Péter
  Fény / Gallai Krisztián
  Rendező munkatársa / Ébl Helga
  Rendező / Sztarenki Pál

  Az előadást csak 16 éven felülieknek ajánljuk!

  Ajánló


  „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

  Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016