• Program


  Aktuális előadások

  BARTÓK SZÍNHÁZ – TÖRTÉNETEK
  „KÖTELEZŐK – KONCEPCIÓK”: Antigoné

  A 2021/22-es évadban elindítjuk új, két elemből álló, havi rendszerességgel jelentkező BARTÓK SZÍNHÁZ – TÖRTÉNETEK című programsorozatunkat!

  A program havonta, a második csütörtökön jelentkezik.

  Centrumában a Nemzeti Alaptantervben szereplő 10 dráma korszerű és interaktív eszközökkel történő elemzése és megismertetése áll. A programhoz és a feldolgozáshoz a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményéből válogatunk olyan színházi felvételeket, melyek a drámai mű megismerésén túl, az előadáselemzés módszertanába is bevezetik az érdeklődőket. Az elemzett drámák között nem csak prózai előadások és megvalósítások, hanem táncszínházi adaptációk is szerepelnek. A foglalkozások közönség előtt zajlanak, a nézők programba történő aktív bevonásával, közös gondolkodásra és elemzésre való buzdításával.

  Szakmai programunkra várjuk a pedagógusokat, diákokat, de a civil közönség érdeklődő tagjai számára is nyitottak az események.

  Az előadásokat Dr. Gajdó Tamás színháztörténész, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tudományos munkatársa és Csadi Zoltán színész, színháztörténész vezetik.

  Helyszín: Stúdióterem
  Időtartam: 90 perc szünet nélkül
  A programok minden érdeklődő számára nyitottak!

  Ajánló


  F. Scott Fitzgerald műve alapján: A NAGY GATSBY zenés party két részben ősbemutató

  A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

  Dr. Csernus Imre előadása Debrecenben: Egy életed van! "Jó pár olyan emberrel találkoztam, aki felismerte azt, hogy nem akarja hitegetni…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016