• Program


    Szirén (Csortos)

    Szirén (Csortos)

    La Sirène
    francia-német-luxemburgi-belga animációs film, 101 perc, 2022
    perzsa nyelven, magyar és angol felirattal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: június 17. hétfő, 14:00

    Rendező: Sepideh Farsi

    1980, Dél-Irán. Abadan lakói ellenállnak az iraki ostromnak. Omid egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja házában marad, amíg bátyja haza nem tér a frontról. Egy iraki rakétacsapás után Abadán olajmetropolisza káoszba süllyed. A tizennégy éves Omid, aki ételkiszállítóként dolgozik, eltűnt bátyját keresi. De hogyan lehet ellenállni háború idején anélkül, hogy fegyvert ragadnál?! Omid felfedez egy elhagyott hajót Abadan kikötőjében. Lehet, hogy végre megtalálta a módját, hogy megmentse szeretteit?

    Az animáció szűrőként működik, egészséges távolságot teremt a háború brutalitásától még akkor is, ha a konfliktus felidézéséhez szükséges volt annak pontos megismerése. Az animáció a metaforikus jeleneteken keresztül közelebb hozhat minket a szereplők érzelmeihez is.

    A film során Omid karizmatikus karakterekkel találkozik, akik mindannyian különböző álláspontot képviselnek a háborúval kapcsolatban. A film rendezője szeretettel fordul az irániakhoz, akiknek kiemeli leleményességét és szabadságvágyát.

    Díjak: Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 2023

    Bemutató dátuma: 2024.05.30.

    Forgalmazó: Pannonia Entertainment

    Ajánlatunk


    Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ajánló


    Filmzene orgonán? Miért ne?! De hogy fog szólni? Izgalmasabban, mint hinnénk, hiszen a többnyire a fejünk fölött függő hangvető leereszkedik,…

    Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016