• Program


    Take 6: Prelude To Rhapsody - Jazzlegendák – a Lexus támogatásával
    2

    Take 6: Prelude To Rhapsody - Jazzlegendák – a Lexus támogatásával

    Minden életrajzukban olvasható, hogy Quincy Jones szerint ők „a planéta legmenőbb énekes csókái” (azaz „the baddest vocal cats on the planet”). Ezt a véleményt valószínűleg osztotta Ray Charles, Ella Fitzgerald vagy Whitney Houston is, akiket a Take 6 partnereinek mondhatott.

    Aktuális előadások



    Take 6: Prelude To Rhapsody
    Jazzlegendák - a Lexus támogatásával

    A Take 6 méltatásaiban röpködnek a számok: 10 Grammy-díj, 10 Dove-díj, egyszerre 7 Billboard-listás szereplés, 44 éves karrier, 14 stúdió- és egy élő album. A Müpa büszkén teszi hozzá, hogy az a cappella sztárcsapat eddig ötévente tette tiszteletét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, és mindig valami újjal rukkoltak elő. Most Prelude To Rhapsody címmel készülő friss gyűjteményükről válogatnak örökérvényű, érzelemmel teli dalokat, hogy saját hangképükre formálják és ezáltal új magasságokba emeljék őket.

    Minden életrajzukban olvasható, hogy Quincy Jones szerint ők „a planéta legmenőbb énekes csókái” (azaz „the baddest vocal cats on the planet”). Ezt a véleményt valószínűleg osztotta Ray Charles, Ella Fitzgerald vagy Whitney Houston is, akiket a Take 6 partnereinek mondhatott. A gospel, a jazz, az R'n'B és a pop elemeiből kifinomult ritmikai, harmóniai, dallamvezetési megoldásokkal építkező zenéjükben hat lenyűgözően színes karakter olvad páratlan összhangba. Az egymás iránt érzett tisztelet, elkötelezettség és szeretet hajtja mindnyájukat, koncertjeiken pedig ez a felemelő érzés hatja át közönségüket is. Mindig öröm, ha új albumot készítenek. Hat évet kellett várni a legfrissebb megjelenésre, amely a Prelude To Rhapsody címet viseli. Billie Holidaytől Irving Berlinig és Duke Ellingtontól George Gershwinig terjed a legendák sora, akiknek örökbecsű darabjait hallhatjuk olyan módon átharmonizálva, ahogyan csak ez a hat úriember képes rá. A Take 6-élmény mindig élőben teljesedik ki igazán, amikor érezhetjük Claude McKnight, Mark Kibble, Joel Kibble, Dave Thomas, Alvin Chea és Khristian Dentley személyes varázsát, és átélhetünk valamit, ami kicsit olyan, mintha a nyár közepén kapnánk karácsonyi ajándékot.

    Take 6
    ének: Claude McKnight - Mark Kibble - Joel Kibble - Dave Thomas - Alvin Chea - Khristian Dentley

    A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.
    Rendező: Müpa

    Fotó: John Abbott

    Ajánló


    Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016